בשר עגל ביין, רוזמרין, בצלים מקורמלים ודלעת ערמונים \\ ניסי גולדרייך

ניסי גולדרייך No Comments on בשר עגל ביין, רוזמרין, בצלים מקורמלים ודלעת ערמונים \\ ניסי גולדרייך

דלעת ערמונים היא לא הדלעת הרגילה שאתם מכירים, היא כולה מתיקות מיוחדת במרקם קטיפתי ורך. היא מיוחדת למנות בשרים ומשתלבת יפה עם כל דבר. הקליפה שלה קשיחה וקשה לקילוף לכן צולים ומגישים אותה בקליפה. הכנתי לכם מתכון מיוחד וקלאסי לבקר להגשה עם דלעת ערמונים למנה חגיגית ועשירה לכבוד שבת

23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים לבשר:
1.5 קילו נתח צלי כתף או פילה מדומה
2 כוסות יין יבש קברנה
כוס דבש
כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
כפית קימל טחון
2 גבעולי רוזמרין
ראש שום שלם טרי
שמן זית איכותי
כליטר מים רותחים

לרוטב:
4 בצלים פרוסים לאורך
2 כוסות מציר הבשר
2 כפות קמח מדולל במים
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל גרוס

לדלעת הצלויה:
דלעת ערמונים פרוסה לטבעות עבות ללא הגרעינים
סילאן
שמן זית
מלח פלפל

הכנה
להכנת הבשר :
1 מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הבשר מכל הכיוונים כ2 דקות כל צד עד לסגירה מלאה
2 מוסיפים את היין והדבש והשום ומתבלים. מכסים במים עד לגובה הבשר ומניחים מעל את הרוזמרין
3 מביאים לרתיחה ומבשלים 4 שעות על אש קטנה, ניתן להוציא את הרוזמרין אחרי שעה אם לא רוצים טעם חזק ממנו
4 מקררים לילה במקרר
5 פורסים למנות ומעבירים לתבנית הגשה

מכינים את הרוטב:
1 מטגנים את הבצלים עד להזהבה מתבלים במלח פלפל
2 מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר (המים שהתבשל בו הבקר) מביאים לרתיחה
3 מוסיפים את הקמח המדולל במים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט
4 שופכים את הרוטב על הבשר ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

לדלעת הצלויה:
1 פורסים את הדלעת ומנקים הגרעינים ומניחים בתבנית אפיה
2 מזלפים מעט סילאן או דבש וקצת שמן זית ומתבלים במלח ופלפל
3 מכניסים לתנור לחום 200 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות
4 מוסיפים לתבנית הבשר ומגישים יחד חם

לכבוד שבת קודש!



0 תגובות