- רדיו קול חי - -

בשר עגל ביין, רוזמרין, בצלים מקורמלים ודלעת ערמונים \\ ניסי גולדרייך

מרכיבים לבשר:
1.5 קילו נתח צלי כתף או פילה מדומה
2 כוסות יין יבש קברנה
כוס דבש
כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
כפית קימל טחון
2 גבעולי רוזמרין
ראש שום שלם טרי
שמן זית איכותי
כליטר מים רותחים

לרוטב:
4 בצלים פרוסים לאורך
2 כוסות מציר הבשר
2 כפות קמח מדולל במים
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל גרוס

לדלעת הצלויה:
דלעת ערמונים פרוסה לטבעות עבות ללא הגרעינים
סילאן
שמן זית
מלח פלפל

הכנה
להכנת הבשר :
1 מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הבשר מכל הכיוונים כ2 דקות כל צד עד לסגירה מלאה
2 מוסיפים את היין והדבש והשום ומתבלים. מכסים במים עד לגובה הבשר ומניחים מעל את הרוזמרין
3 מביאים לרתיחה ומבשלים 4 שעות על אש קטנה, ניתן להוציא את הרוזמרין אחרי שעה אם לא רוצים טעם חזק ממנו
4 מקררים לילה במקרר
5 פורסים למנות ומעבירים לתבנית הגשה

מכינים את הרוטב:
1 מטגנים את הבצלים עד להזהבה מתבלים במלח פלפל
2 מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר (המים שהתבשל בו הבקר) מביאים לרתיחה
3 מוסיפים את הקמח המדולל במים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט
4 שופכים את הרוטב על הבשר ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

לדלעת הצלויה:
1 פורסים את הדלעת ומנקים הגרעינים ומניחים בתבנית אפיה
2 מזלפים מעט סילאן או דבש וקצת שמן זית ומתבלים במלח ופלפל
3 מכניסים לתנור לחום 200 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות
4 מוסיפים לתבנית הבשר ומגישים יחד חם

לכבוד שבת קודש!