ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי כ"ח אדר תשפ"א | כל המתכונים שיעשו לכם את הפסח

    ניחוחות שבת
    21:20
    25.02.24
    המהדורה המרכזית No Comments on מועמד ש"ס בביתר תוקף: "העיר הפכה לפנימייה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    מצרכים:
    2 כוסות אבקת שקדים
    1/2 כוס קקאו
    1/2 כפית סודה לשתיה
    מעט מלח
    3/4 כוס שמן
    1 כוס סוכר חום
    1 -2 ביצים
    וניל
    250 גר' שוקולד ציפס

    אופן ההכנה:
    את הרכיבים יש לערבב מלבד השוקולד ציפס במעבד מזון
    להוסיף את השוקולד ציפס ולתת ערבוב נוסף
    לכדרר כדורים ולאפות בחום של 180 מעלו כ 7 ד'

    עוגיות תחרה ללא גלוטן

    מרכיבים:
    200 גרם אבקת סוכר
    1/2 כוס קמח (70 גרם) או קמח שקדים
    200 גרם פרוסות שקדים מולבנים
    120 גרם חמאה מומסת פושרת—או שומן קוקוס
    1 כוס מיץ תפוזים (200 גרם)
    1 כפית קליפת תפוז מגורדת

    אופן הכנה:
    מערבבים את אבקת הסוכר עם הקמח. מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, השקדים וקליפת התפוז. מערבבים היטב. מניחים במקרר בכלי סגור למשך כל הלילה.
    מכסים תבנית בנייר אפייה ועליו צובטים פיסות מהתערובת לכדי גבעות קטנות במרחק גדול (עשרה סנטימטרים) אחת מהשנייה. מרטיבים את הידיים במים ומשטחים את העוגיות קלות או בעזרת תחתית כוס משומנת. אופים בחום שחומם מראש לחום של 140 מעלות במשך כמה 25-30 דקות באפייה איטית וממושכת, עד שמתקבלות עוגיות שטוחות וזהובות.

    עוגת שוקולד אגוזים ללא קמח

    מצרכים:
    12 ביצים
    350 גר' אגוזים טחונים
    250 גר' מרגרינה
    250 גר' שוקולד מריר
    1 כף קפה נמס
    2 כוסות סוכר

    אופן ההכנה:
    טורפים חלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף סמיך מוסיפים אגוזים ומערבבים בתנועות קיפול משטחים מעל גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 30 ד'
    מכינים את הקרם
    ממיסים שוקולד בקערת המיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר לקרם אוורירי ומוסיפים את החלמונים ואת השוקולד המוממס את הקפה והוניל
    משטחים על המרנג האפוי ואופים 45 ד' נוספות . מצננים מכינים קרם רוזמרי ושופכים מעל
    מקפיאים לשעה ואז חותכים.

    רולדת תפוחים לפסח

    מצרכים:
    6-7 תפוחים יונתן מתוקים קלופים וחתוכים לקוביות
    3 כפות סוכר
    1 כפית סוכר וניל
    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
    לרולדה
    5 ביצים
    5 כפות קמח תפוחי אדמה
    4 כפות סוכר
    1/2 כוס שמן
    חצי כוס מיץ או מחית תפוחי עץ
    1/2 כפית אבקת אפיה

    אופן ההכנה:
    מכינים את התפוחים
    במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 ד'
    מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומגנים כ 10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים
    מעבירים לקערה ומצננים
    פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים
    מכינים את הרולדה
    מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב
    בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים
    מאחדים מסות בתנועות קיפול
    מורחים מעל התפוחים
    אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה.

    מציות לפסח – הדגמה כפול 2

    מצרכים:
    12 ביצים
    1 כוס שמן
    3 כוסות קמח תפוחי אדמה
    1 כפית מלח
    2 כפיות סוכר
    מעט פלפל שחור גרוס טרי.

    אופן ההכנה:
    לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'
    להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה
    לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה.

    רולדה תפוח אדמה וירקות מוקפצים

    מצרכים:
    4 תפוחי אדמה מגורדים דק
    5 ביצים
    2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן
    2 כפות קמח תפוחי אדמה או פירורים
    4 כפות פטרוזליה קצוצה
    למלית
    4 גזרים מגורדים גס
    1/2 כרוב קצוץ
    3 בצלים קצוצים גס
    4 קישואים מגורדים גס
    2 בטטות מגוררות
    1/2 שורש סלרי מגורר גס
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן.

    אופן ההכנה:

    הכנת הרולדה:
    ערבבי את מצרכי הרולדה ושטחי על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה אפי עד להשחמה.

    הכנת המלית:
    הקפיצי את הירקות התחילי עם הבצל והמשיכי עם שאר הירקות עד לקבלת תערובת ירקות קריספית
    מלאי את הרולדה כשהיא חמה וגלגלי
    עטפי בנייר כסף וחכי שתקרר
    פרסי חממי והגישי.

    לבריאות!



    0 תגובות