ככה עושים את זה: עוגת "פתי בר" טריקולד לשבועות
עפר גדנקן No Comments on ככה עושים את זה: עוגת "פתי בר" טריקולד לשבועותבמיוחד לאוהבי עוגת ביסקוויטים קלאסית, גרסה שוקולדית ומושחתת עם 3 סוגי שוקולד – קרם שוקולד חלב, קרם שוקולד לבן ומעל הכל ציפוי גנאש שוקולד מריר והכל בין שכבות של "פתי בר" פריכים.
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- תרגיל פוליטי מבריק וביטול ההילולה במירון | הקבינט מתכנס שוב
- בהיכל שברכסים: מאות בעצרת ה'שלושים' לראש ישיבת 'קול אליהו' זצ"ל
- משרד ירושלים בקמפיין הסברה: אי אפשר לעלות למירון
- "סקופ בשידור חי": המחרוזת שכמותה טרם נראתה עד כה
- מסתמן: האדמו"ר יערוך הדלקה בקבר שמעון הצדיק
תגיות
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
מצרכים
לקרם שוקולד חלב:
50 גרם שוקולד פרה חלב
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל
לקרם שוקולד לבן ווניל:
50 גרם שוקולד פרה לבן
1/2 כפית תמצית וניל
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל
לשכבת ה"פתי בר":
1 חבילת "פתי בר" עלית
1/2 כוס חלב
לגנאש שוקולד מריר:
75 גרם שוקולד פרה מריר
קורט מלח
75 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
שוקולד פרה לבן מגורר
אופן ההכנה:
- קרם שוקולד חלב: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים או עד שהוא קר לחלוטין.
- מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
- קרם שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים וניל ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים עד שהוא קר לחלוטין.
- מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
- הרכבת העוגה: שמים שכבה אחת של "פתי בר" בתחתית התבנית ומברישים בחלב בעדינות. הוא ייספג מעט בביסקוויט וזה בסדר.
- יוצקים את קרם השוקולד החלב על גבי שכבה ה"פתי בר" ומיישרים.
- מניחים שכבה נוספת של "פתי בר" ומברישים בעוד קצת חלב.
- יוצקים את הקרם השוקולד הלבן ומיישרים.
- מניחים שכבה שלישית של "פתי בר" ומברישים בעוד קצת חלב.
- גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים מלח ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- יוצקים את הגנאש על גבי ה"פתי בר" העליון ומיישרים בעדינות.
- מצננים את העוגה לפחות לילה במקרר, עטופה היטב.
- מקשטים בפירורי "פתי בר" ושוקולדים קצוצים ומגישים.
טיפ מהפרה!
- שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
- מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
- אפשר להקפיא את העוגה ולהגיש עוגת ביסקוויטים קפואה, שתהיה דומה לעוגת גלידה.
בתיאבון!
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.