טעים לגמרי: גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים
שף קונדיטור, אפרת ליבפרוינד 2 Comment on טעים לגמרי: גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלוייםגלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים כאלה לא טעמתם • היכנסו למטבח, התחילו להשקיע ותכוננו לתוצאה מפתיעה (וטעימה, אלא מה?)
התכניות האחרונות
- יוני 2024
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש
- ב'עדה החרדית' החליטו: עצרת ענק נגד גזירת הגיוס
- ברקע הפסקות החשמל באומן: כך יחממו החסידים את האוכל לחג
- רמי לוי מייקר ומכבד את לומדי התורה הקדושה
- הצלחה על חוט השערה: ידידיה מאיר חוזר לרגעי החילוץ הגדולים
תגיות
גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים (4 גלילות, כ-6 פרוסות מכל גלילה):
אני מכינה את הגלילות האלה במשך שנים, והן מהמנות המנצחות שלי.
לחביתיות:
כוס וחצי קמח
3 ביצים
2 כפות שמן
2 כוסות מים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים
לרוטב פסטו:
2 כוסות עלי בזיליקום
50 גרם שקדים מלוחים קלויים או קשיו
2 שיני שום
2\1 כוס שמן קנולה או שמן זית
2\1 כפית מלח
4\1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס מיונז
למלית:
כ-8 פרוסות סלמון מעושן
4 פלפלים קלויים מצבעים שונים
צרור עירית או בצל ירוק
הכנת החביתיות:
מערבבים את החומרים במעבד מזון או במוט טוחן. מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים 4-3 כפות מן הבלילה (תלוי בגודל המחבת) ומטגנים חביתיות עבות.
הכנת רוטב הפסטו:
במעבד מזון טוחנים את עלי הבזיליקום, האגוזים והשום. תוך כדי טחינה מוסיפים את השמן והתבלינים.
מערבבים את רוטב הפסטו עם המיונז.
הרכבת הגלילות:
פורשים יריעת ניילון נצמד ומניחים עליה חביתית. מערבבים את רוטב הפסטו עם המיונז.
מורחים את החביתית בתערובת הפסטו והמיונז. בצדה האחד של החביתית מניחים 2 פרוסות סלמון מעושן. את הפלפלים חותכים לרצועות עבות ומניחים על הסלמון, ובמרכז מניחים 2 גבעולי עירית או בצל ירוק. מגלגלים את החביתית (בלי הניילון) כמו רולדה. כך עושים גם בשאר החביתיות. מקפיאים את הגלילות 1/2 שעה וחותכים אותן לפרוסות.
טיפ: לטקסטורה מעניינת על פני החביתיות מטגנים אותן במחבת פסים. אם מטגנים במחבת פסים מרובעת הרווח כפול, כי אין קצוות לחיתוך ומכל הגלילה כולה מתקבלות מנות יפות.
סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
כלים: רנבי, golf&co
מפרש: בלע"ז סושי
נשמע ממש טוב