לפעמים המרק הוא רק התירוץ לסיפור טוב

    אז לכבוד המרק שחף ממניירות, מתאים לכולם, עממי ותמיד תמיד טעים,צרפתי שלושה מרקים מצוינים
    שרה פכטר No Comments on לפעמים המרק הוא רק התירוץ לסיפור טוב

    המרק הוא מאכל שיש שכינו אותו כמאכל של עניים, שכן אפשר להכניס מה שיש וגם מה שאין,קצת תבלינים, הרבה תפילות והרי לכם אוכל משביע•
    מרק הוא תבשיל נוזלי המקבל את טעמו ממרכיבים שונים שהתבשלו בנוזל• את המרק בדרך כלל לוגמים חם • סיפורי מרק

    אז לכבוד המרק שחף ממניירות, מתאים לכולם, עממי ותמיד תמיד טעים,צרפתי שלושה מרקים מצוינים
    9:13
    21.02.24
    בית נאמן No Comments on השיעור שלמדתי מ'הווארט' שלא יצא לפועל \\ הרב אריה אטינגר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הניה מספרת:
    "בעלי היה מלמד מתחיל ואני הייתי מטופלת בשלושה ילדים קטנים והרביעי בדרך", "בקושי היה לנו כסף לשלם את החשבונות, והרבה פחות מזה בשביל בזבוזים. אבל החברים שלנו התפרנסו בכבוד ויכלו להרשות לעצמם דברים שאנחנו לא,כלים יקרים ואוכל גורמה היו עבורנו מותרות, יחד עם זאת הייתה לי תאווה לסרוויס יוקרתי, היום אני יודעת ומודה שרציתי להתאים לחברה שבתוכה חיינו, הרגשתי לחץ,כשפנו אליי לארגן אירוע לנשים אצלנו בבית הבעתי התלהבות.

    "לכי על הכיוון כפרי, נוכל להוציא מהמחסן את סלסילות הקש של פורים ולקשט את השולחן בפרחים מהטבע", הציע בעלי את עזרתו,הזדעזעתי מעצם הרעיון והודעתי לו שאני לא הולכת על אירוח כפרי, אני קונה קערת הגשה יקרה כי האירוח חייב להתאים למתארחים וקניתי" ממרומי גילה הניה מגחכת "נשות השכונה זרמו פנימה, הייתי גאה בקערת הקריסטל הענקית והמרשימה שדאגתי שתעמוד במרכז השולחן",שהנשים עזבו את השולחן הוכיתי בהלם אחת הנשים אומרת לחברותיה: "כל הכבוד לטלי שהשאילה להניה את הקערה היקרה שלה…".
    בקיצור תהיו מי שאתם הכי פשוט, הכי טוב.

    אז לכבוד המרק שחף ממניירות, מתאים לכולם, עממי ותמיד תמיד טעים,צרפתי שלושה מרקים מצוינים

    כמה מילים על המרק המרק הוא מאכל שיש שכינו אותו כמאכל של עניים, שכן אפשר להכניס מה שיש וגם מה שאין,קצת תבלינים, הרבה תפילות והרי לכם אוכל משביע.
    מרק הוא תבשיל נוזלי המקבל את טעמו ממרכיבים שונים שהתבשלו בנוזל. את המרק בדרך כלל לוגמים חם, אך ישנם מרקים הנלגמים קרים, בהם גם מרקים מתוקים המוגשים לקינוח,המרק נאכל מאז ומתמיד…

    עוד לפני שהומצא הסיר בושל המרק בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות,. תקופות רבות נחשב המרק ל"אוכל של עניים", כיוון שאף אם המרק היה דל במרכיבים תזונתיים, הנוזלים שבו מילאו את הקיבה. כמו כן, המרק זול במיוחד מפני שרובו הוא מים וניתן להכין אותו משאריות של מאכלים אחרים, ישנם מרקים שהפכו לאומיים של מדינות ועמים כמו :
    – מרק הבצל הצרפתי מרק הגולאש ההונגרי.
    – בויאבז – מרק דגים צרפתי
    – מינסטרונה – מרק ירקות איטלקי עם פסטה
    – מרק רגל ויתר המרקים התימניים
    – בורשט מרק רוסי מבשר וסלק
    – צ'ורבה מרק כרוב רומני

    אייריש סטו – קדרת חורף אירית/שף מסעדת רודריגז
    בימים קרים אי אפשר לדלג על קדירת החורף אירית שנולדה לפני עשרות שנים והפכה למסורת, המהדרין נוהגים להכין אותה עם בשר כבש.

    חומרים להכנה:

    קילו בקר חתוך לקוביות
    2 בצלים פרוסים.
    כרישה חתוכה לעיגולים.
    3 גזרים פרוסים לעיגולים
    2 תפוחי אדמה פרוסים
    בטטה אחת
    גבעולי סלרי.
    ראש כרוב חתוך לרצועות.
    מלח, פלפל שחור.

    אופן ההכנה:
    מתבלים את הבשר וצורבים אותו משני הצדדים מספר דקות, את הירקות מטגנים במעט שמן ומרפדים את תחתית הסיר, את רצועות הכרוב שמים בערימה במקום אחרון, מניחים את קוביות הבשר שעברו צריבה, מכסים במדויק במים ומבשלים על אש נמוכה מספר שעות.

    וכמובן מרק קרם אפונה:
    על המרק הטעים הזה אחראית חני כהן ממסעדת ריקוטה הירושלמית החלבית הכשרה בהר חוצבים תנו לה מחיאות כפיים

    מצרכים:
    קילו אפונה קפואה
    מאה גרם חמאה
    שלוש שיני שום
    גזר אחד קצוץ
    אופן ההכנה:
    מטגנים את החמאה עם השום והגזר, מוסיפים קילו אפונה קפואה, ליטר מים, מבשלים במשך עשרים דקות על אש גבוהה עד שהאפונה מתרככת ולא יותר כדי שהצבע הירוק לא יאבד. מוסיפים, צרור נענע מלח, פלפל קופסא שמנת מתוקה,טוחנים את הכל במעבד מזון ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות .

    מרק דלעת אסייתי/שף של קפה גרג
    שסטייל ומרק נפגשים נוצר אוכל מנחם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי בטעם של בית

    700 גרם דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות 2\2 ס"מ.
    2 יח' תפו"א בינוני מקולף וחתוך לקוביות 2\2 ס"מ.
    20 גרם ג'ינ'גר חתוך לפרוסות.
    3 שיני שום.
    1 בצל בינוני קצוץ.
    כף מלח.
    3\1 כף פלפל שחור.
    1200 מ"ל מים רותחים.
    1 פחית קרם קוקוס (לא מיי קוקוס ).

    להגשה :
    חבילת נבטים סינים.
    2 גבעולי סלרי קצוץ.
    חצי צרור כוסברה (לא חובה).

    הוראות הכנה :
    בסיר מתאים מטגנים קלות את הבצל. לאחר 2 דקות מוסיפים את הדלעת, תפו"א, שום וגינ'גר ו
    לאחר כמה דקות נוספות מוסיפים את המים החמים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים בערך 40 דקות – (עד שהירקות רכים). טוחנים היטב את הכל, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד מס' דקות.

    הגשה :
    בתחתית כל קערת מרק מניחים חופן קטן של נבטים ומעט סלרי קצוץ.
    מוזגים מעל את המרק ,מזליפים מעט שמן זית ומפזרים עלי כוסברה טריים.
    אם רוצים שיהיה חריף מוסיפים טבעות פלפל צי'לי אדום.



    0 תגובות