למביאסי מבשל: שעה עם בשר 01.09.14
יוחנן למביאסי 1 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 01.09.14התכניות האחרונות
- יוני 2024
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש
- ב'עדה החרדית' החליטו: עצרת ענק נגד גזירת הגיוס
- ברקע הפסקות החשמל באומן: כך יחממו החסידים את האוכל לחג
- רמי לוי מייקר ומכבד את לומדי התורה הקדושה
- הצלחה על חוט השערה: ידידיה מאיר חוזר לרגעי החילוץ הגדולים
תגיות
הקישקע של יוחנן
מוצרים:
חצי בצל
שיני שום 3
כפות קמח חומוס 2
כוס וחצי קמח
חצי כוס שמן
חצי כפית פלפל שחור
כפית בהרט
כפית תבלין לשוורמה
כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
טוחנים את הבצל ואת השום יחד עם השמן במעבד מזון או בבלנדר מוט עד שמתקבלת עיסה חלקה (זה בסדר אם העיסה טיפה גרגירית
מוסיפים את שאר מרכיבי הקישקע
לשים היטב עד שהבצק רך אך יציב
פורשים נייר אפיה ומעבירים אליו את הבצק שנוצר
יוצרים מהבצק נחש ארוך, כמעט כאורכו של האלכסון בין פינות נייר האפיה כמו עם פלסטלינה
מגלגלים את נייר האפיה סביב נחש הבצק וסוגרים את הקצוות. בעזרת מזלג מחוררים את נייר האפיה בכמה מקומות על מנת שיקל על הקישקע לספוג טעמים מהחמין.
וזהו, ממשיכים לבשל את החמין עם הקישקע בתוכו, עד שהחמין מוכן.
בקר עם רימון
מוצרים
חזה 3 קילו
½ כוס יין אדום
½ מיץ רימונים כוס 3
1 כפות דבש
3 כפות חרדל חיקוי
5 כפות שמן זית
1 כף רוזמרין
מלח ופלפל
פפריקה
1 סלק, חתוך לקוביות גדולות
½ גרגרי רימון כוס (אופציונאלי)
1 בצל, חתוך לקוביות גדולות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 400 °.
מניחים צלוי במחבת צלייה גדולה במיוחד על גבי בצל חתוך לקוביות, גרגרי רימון וסלק חתוך לקוביות.
צלי לשפשף עם שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל, ורוזמרין.
מערבבים יין יחד אדום, מיץ רימונים, דבש, וחרדל, ויוצקים מעל הצלי.
מכסים ואופים כשעתיים וחצי.
איינגברלאך – קריש גזר וזנגביל
אינגבער פירושו זנגביל ביידיש, ועל שם התבלין נקרא ממתק זה שהיה חלק מרפרטואר הממתקים לפסח של יהודי ליטא. הממתק, שצבעו כתום עז, מבוסס על מחית גזר מסוכרת עם שקדים.
מוצרים:
1 קילו גזר קלוף וחתוך לפרוסות
2 כוסות סוכר
1 כפית זנגביל טחון או מיץ מפיסה בת 5 ס"מ זנגביל טרי מגורר וסחוט
1 כוס שקדים מולבנים קצוצים גס
10 שקדים מרים קצוצים דק
חרצנים, ליבות וקליפות של 5 תפוחים צרורים בבד גאזה או כפית פקטין מעורבת בתוך הסוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת מתפוז אחד
מיץ משני לימונים
סוכר לזרייה
אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר בסיר מכוסה עם 3 כפות מים עד שהגזר רך מאוד.
מסננים מן הנוזלים ומעבירים למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים את הגזר למחית חלקה.
מכניסים למסננת צפופה וסוחטים את הגזר.
מחזירים את הגזר הסחוט לסיר, מוסיפים את הסוכר, הזנגביל, השקדים וליבות התפוחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר ללא מכסה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד. יש לבחוש לעתים תכופות כדי שהתערובת לא תיחרך.
מורידים את התערובת מן האש, ומוסיפים את מיץ הלימון, גרד הלימון וגרד התפוז.
פורסים נייר פרגמנט וזורים עליו סוכר. יוצקים על הסוכר את התערובת, משטחים לעובי 2 ס"מ וזורים סוכר מלמעלה. מצננים.
פורסים למעוינים ושומרים בקופסה אטומה.
יופי של מתכון מצוטט מהספר " שמאלץ"….