פורים מאחורינו: "במטבח של מירי" מתחילים לאפות לפסח

חיה ספיר No Comments on פורים מאחורינו: "במטבח של מירי" מתחילים לאפות לפסח

ימי הפורים הסתיימו להם, והגיע הזמן להתחיל להתכונן לפסח. השפית מירי זורגר הגישה בתכנית "במטבח של מירי" מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, שתוכלו להכין מעכשיו ולהקפיא עד פסח | התכנית המלאה והמתכונים

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו לתכנית:

עוגת אוגזים לפסח

מצרכים

10 ביצים

10 כפות סוכר

8 כפות קמח תפוחי אדמה

5 כפות אגוזים טחונים

5 כפות שמן

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

1/4 כוס מים

מעט נס קפה

כפית גדושה אבקת אפיה

אופן ההכנה

להפריד ביצים 

להקציף חלבון עם סוכר

לערבב רובים ולאחד מסות

אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 כחצי שעה

להנמיך ל150 ולאפות עוד כ 20 ד


פחזניות לפסח – מתאים לפיררים לפסח

מצרכים

100 מל מים

70 מל שמן

175 גר' קמח תפוחי אדמה

10 גר' א אפיה

3-4 ביצים

3-4 כפות פטרוזליה

2-3 כפות עירית קצוצה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

מחממים שמן מים  מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

טוחנים לפירורים


מציות לפסח

מצרכים

12 ביצים

1 כוס שמן

3 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'

להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה 

לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה


עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

מצרכים

225 גר' שומן מוקשה

290 גר' סוכר

2 חלמונים

2 ביצים

75 גר' קקאו

100 גר' קמח תפו"א

10 גר' פודינג וניל או שוקו

200 גר' שקדים

10 גר' אבקת אפיה

450 גר' שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

מסה שומנית שומן סוכר 

ביצים לאט לאט 

ואז את שאר הרכיבים

לגלגל לכדורים לאפות בחום של 180 מעלות 6-7 ד'


עוגיות קוקוס לפסח

מצרכים

500 גר' קוקוס טחון

2-3 חלבונים

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

הקציפו חלבונים וסוכר לקצף רך

הוסיפו את הקוקוס בתנועות קיפול

כדררו כדורים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


עוגיות שוקולד מתפוצצות לפסח

מצרכים

150 גר' שוקולד מריר

50 מ"ל שמן

75 גר' אבקת סוכר

2 ביצים

ת וניל

100 גר' קמח תפוא

50 גר' עמילן טפיוקה

לציפוי

סוכר

אבקת סוכר

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד ושמן למסה חלקה

מערבבים קמחים

מקציפים  ביצים עם סוכר ומאחדים לסרוגין עם הנוזלים והאבקות

מקררים את המסה מזלפים בתבניות מרופדות בנייר אפיה מפזרים סוכר ואבקת סוכר

אפיה בחום של 160 מעלות כ 12 ד


עוגת קרמבו לפסח

בסיס

10 חלמונים

1 כוס סוכר

4 סוכר וניל

1 1/2 כוסות שמן

1 א אפיה

3 כוסות קמח תפוח אדמה

קרם שוקולד

2 כפיות קקאו

1/2 כוס מים

3/4 כוס סוכר

לקצף

10 חלבונים

1 1/2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון

1 כוס אגוזים קצוצים

1 כף קקאו

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל

משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה בגודל בינוני

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

מצננים ושופכים מעל את תערובת השוקולד

הכנת הקצפת 

מקציפים חלבונים וסוכר

בכלי  נפרד מערבבים את שאר המצרכים ומאחדים עם הקצף

משטחים מעל השוקולד

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 25 ד'


עוגיות שקדים איטלקיות לפסח

המרכיבים (לכ-25 עוגיות):

1 חלבון

1/8‬ כפית מלח‬

1/2‬ כפית דבש נוזלי‬

1/2 1 כוסות (160 גרם) שקדים טחונים לאבקה  

כ-2/3 כוס (140 גרם) סוכר

כ-1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר מנופה 

 

לקישוט: כ-1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים 


עוגת בלינצעס לפסח

מצרכים

לבלינצעס

4 ביצים

4 כפות קמח תפוחי אדמה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

2 כפות סוכר

1/3 כוס מים

שמן לטיגון

למלית

1 כוס קקאו

2 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

להקרמה

3 ביצים

1 שקית אינסטנט וניל

2 כפות סוכר

לציפוי

שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה

תחילה מכינים את הבלינצעס

מערבבים את המסה במעבד מזון למסה חלקה

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים חביתיות עד שהמסה נגמרת

מכינים את המלית

במעבד מזון מערבבים את מצרכי המלית למסה חלקה

ממלאים כל חביתית עם המלית ומגלגלים לסיגר 

מסדרים את כל החביתיות בתבנית שמתאימה 

הבלינצעס חיבים למלא כ 3/4 מהגובה של התבנית

הכנת הרוטב הקרמה

טורפים את כל מצרכי הרוטב לבלילה חלקה 

אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט יין או מים עד כ חצי כוס 

שופכים מעל הבלינצעס ומפזרים שקדים

אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ואופים עד להשחמה

העוגה מעולה בהקפאה


עוגת שיש בחושה לפסח

מצרכים-מתאים ל 3 תבניות אינגליש

לתערובת השוקולד

250 גר' שוקולד מריר

150 גר' סוכר

1/4 כפית מלח

320 מ"ל מים רותחים

למסה לבנה

250 שומן מוקשה קר חתוך לקוביות

200 גר' סוכר

3 ביצים

240 מ"ל חלב שקדים או מיץ

150 גר קמח תפו"א 

50 גר' טפיוקה

240 גר' שקדים טחונים

5 גר' אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

הכנת התערובת שוקולד

בסיר שמים את  שוקולד סוכר ומעט מהמים  ומעבירים לאש קטנה

מערבבים  כל הזמן למניעת חריכה של השוקולד

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את את שארית המים הרותחים

כשהתערובת אחידה ורק מתחיל בעבוע מסירים מהאש

מכינים את המסה הלבנה

במעבד מזון עם להב הסכין מניחים חמאה סוכר וביצים ומעבדים למסה אחידה בהירה ותפוחה

מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים למסה אחידה

זהירות לא לעבד יותר מדי

שופכים חצי מהמסה הלבנה לתבניות ולשאר המסה מוסיפים 2/3  ממסת השוקולד

ומערבבים

שופכים את המסה השוקולדית מעל ומערבבים עם חוד סכין בתנועות קלות ליצירת שיש

אופים בתנור שחומם מראש ל  170 מעלות

עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים

שופכים את יתרת השוקולד מעל לציפוי


רולדת תפוחים לפסח

מצרכים

6-7 תפוחים  יונתן מתוקים  קלופים וחתוכים לקוביות

3 כפות סוכר 

1 כפית סוכר וניל

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

לרולדה

5 ביצים

5 כפות קמח תפוחי אדמה

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

חצי כוס מיץ או מחית תפוחי עץ

1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים

במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 ד'

מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומגנים כ 10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים

מעבירים לקערה ומצננים

פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים

מכינים את הרולדה

מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב

בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים

מאחדים מסות בתנועות קיפול

מורחים מעל התפוחים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה


דובוש לפסח

מצרכים לבסקוויט

4 ביצים

2 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כף קמח טפיוקה

5 כפות סוכר

3 כפות שמן

4 כפות מיץ תפוזים

מעט אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

למלית

500 גר' שוקולד

300 גר' שומן קוקוס

4 ביצים

100 גר' אבקת סוכר

3 כפות קפה נמס

1/2 כוס ברנדי

500 מ"ל קצפת צמחית או מרנג

60 גר אינסטנט וניל

למרנג

300 גר' חלבון

60 גר' סוכר

לסירופ

450 סוכר

120  מים

לקישוט-כיתתי כפול 2

קרוקנט שקדים

2 כוסות סוכר

3-4 כוסות שקדים פרוסים

מעט שמן

אופן ההכנה

הכנת הרולדות

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב אך רך

את החלמונים  טורפים עם הנוזלים

את הקמחים מערבבים עם אבקת אפיה

בתנועות קיפול מאחדים את הנוזלים עם הקצף ועם היבשים לקבלת מסה הומוגנית

משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה  בגודל 30 על 40 ס"מ ואפים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 13-16 ד'

או עד להשחמה

חותכים את הרולדה ל 3 חלקים שווים ומניחים בצד

הכנת הקרם

ממיסים שוקולד ושומן למסה חלקה

מקציפים ביצים שלמות ואבקת סוכר לקצף יציב

מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבב לקבלת קרם חלק מוסיפים קפה וליקר ומערבבים דקה נוספת

מניחים בצד

מכינים מרנג

מחממים סוכר ומים לקבלת סירופ סוכר 180 מעלות

מקציפים חלבון וסוכר לקצף תפוח ויציב ומזלפים את הסירופ סוכר עד שהמרנג יציב

מאחדים עם הקרם שוקולד לקבלת מוס שוקולד

מעל גבי עלה מורחים את המוס ומעליו מניחים עלה נוסף מורחים שוב מוס ומניחים עוד עלה

את המוס הנותר מזלפים מעל ומניחים בצד

מכינים את הקרוקנט שקדים

את השקדים קולים עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות

מחממים סוכר לקרמל

מוסיפים את השקדים ומערבבים  לכיסוי מלא של השקדים

משטחים מיד על גבי סילפט ועם מערוח משטחים

מצננים ושוברים לחתיכות

טוחנים ומפזרים על העוגה

שבת שלום ומבורך!



0 תגובות