קונספט ושמו גלידה • מוגש על כפית של כסף
אלישבע גליקסברג 13 Comment on קונספט ושמו גלידה • מוגש על כפית של כסףהתכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- הלקוחות המומים: גם 'יש חסד' בירושלים מוכר ללא כשרות לפסח
- פיגוע דקירה ברמלה: בת 18 במצב קשה, המפגע נוטרל| מתעדכן
- "בצאת ישראל": שמחת חג עם שרוליק ויינברגר וישיבת קה אכסוף | צפו
- הרב שלמה רוזנשטיין ונפתלי קמפה מתכוננים לשבת חול המועד | צפו
- ההבטחה השניה מתגשמת מול עינינו \\ הרב אהרן לוי
תגיות
מוצ"ש האחרון, לאחר שהבית חזר למתכונת יום חול, שאריות המזון התעכלו ואחרון הפירורים נוקה, הגיעו אורחים בהפתעה, כי מה יותר סוריאליסטי מקפיצה לגבעתיים באישון ליל? הכל טוב ויפה אלא, שעתודת הכיבוד היחידה שנותרה: חבילה סגורה של גלידת וניל. מכיוון שאני דוגלת במוטו, שמארחת אינה צריכה להתנצל על מה מגישה (אלא על אופן ההגשה), החלטתי להפוך זאת לאירוע קונספט: גלידה כבקשתך.
כל אורח קיבל ערכה: צלחת מלבנית מאורכת כשעליה 3 כדורי גלידת וניל, ושלוש צלוחיות מיניאטוריות בהן מילאתי שברי שוקולד בשלושה צבעים, עוגיות ופירות יער קפואים.
האורחים התלהבו מהסדנה שנפלה עליהם, אני שמחתי ששוב הצלחתי להפוך חיסרון ליתרון ואתם הרווחתם את הבלוג הזה.
כפית של כסף
כשכולם אומרים את מילת הקסם גלידה, הם מחשבים אוטומטית עלויות, קלוריות ושילובי טעמים. כשאני אומרת גלידה, אני מתכוונת לחוויית ההגשה.
יש לי רק בקשה אחת: לאחר המסע שנעשה יחדיו בבלוג הנוכחי, גשו בבקשה למקפיא, הוציאו את הטעם האהוב עליכם והגישו אותו עם טוויסט אחר.
נתחיל עם ערכת הגשה מכסף, אשר מקפיצה אוטומטית כל גלידה סטנדרטית , לליגה של 'כפית כסף בפה'…
מנהרת הזמן
שלא לדבר על חנויות לכלי בית, הן הגיעו אפילו לחנויות צעצועים לגיל הרך. מדובר במכונות להכנת גלידה ביתית, אשר הפכו לנפוצות ופונקציונאליות יותר מתמיד. אם תהיתם כיצד עשו זאת במאה ה-18, להלן מכשיר אשר הוצג במוזיאון מרסר Doylestown, פנסילבניה. לפי המאמץ שהשקיעו, הם הרוויחו ביושר את מנת הגלידה שלהם, בעוד אצלינו מזיעים אחרי האכילה במכון הכושר, הם הזיעו רבות בשלב ההכנה…
מסתבר שתעשיית כלי הגלידה היתה מפותחת תמיד. לפניכם כף לגלידות סורבה או קרח משנת 1895.
כפית זו, מקנדה של המאה ה-19, מעבר להיותה ארגונומית, היא מהווה אייטם עיצובי וחגיגה לכל מארחת.
פרחי גלידה
בוטיקים של גלידות באירופה ובארה"ב, מגישים את הגלידה בשכבות של טעמים ומימדים, להענקת מראה של שושנה. מתחילים מהכדור הפנימי בכף קעורה ומתקדמים בהוספת העלים באמצעות כף שטוחה.
רעיון מקורי להפעלה במסיבות קייציות או לחילופין, עיטור מזנוני ממתקים או מתן מזכרת. שלל ניירות מפיות ובריסטולים כתחליף לגלידה. אופן הכנת פרחי נייר מודגם בבלוג שהעלתי בד׳ בשבט תשע״ג 15/01/13.
אינטרפרטציה לגלידה אשר לקוחה מעולם שאריות הנייר. תחשבו רק כמה ניצול מושכל של משאבים ותיעול אמוציונאלי יש כאן.
פרזנטציה מהאגדות שהכין צלם האומנות הבריטי Tim Walker
בשנת 2006.
לכל כדור סיפור משלו
חברת הגלידות MOVENFICK SWISS, היא ללא ספק מהמובילות בעולם באספקט הקולינרי ומתעלה על עצמה לדרגת אומנות ההגשה. כל כדור מקבל תשומת לב מוקפדת, אשר סביבתו העיצובית עולה על סך חלקיו. כל האלמנטים העיצוביים נגזרים מרכיבי הגלידה ובהשראתם. מכיוון שאנו מנועים לטעום, נותרה לנו החוויה הויזואלית בשלימותה.
פסגת האומנות הקולינרית במנה נתונה. מסתבר שהדרך לשלימות רצופה בצבע אחד והמון קומפוזיציות.
הגלידה היקרה בעולם
מה עושה מסעדה במנהטן, שחוגגת 50 שנות היווסדות? מרכיבה מנת גלידה היקרה בעולם, אשר שברה כל שיא עולמי.
מדובר במסעדת Serendipity 3 שבניו יורק. המנה בגירסתה המלאה עולה 25,000$ ואל תדאגו, יש גם גרסה "לעניים" בסך1,000$ למנה, אשר לפי הנתונים הנמסרים , יש לה ביקוש של עשרות פעמים בחודש.
אז איך מגיעים לסכום כזה גבוה?
הגלידה : מורכבת מ 28 סוגי שוקולד איכותיים ביותר, המיובאים מרחבי העולם, 5 גר' של עלי זהב אכילים 23 קראט.
האביזרים: גביע עשוי קריסטל יוקרתי מצופה עלי זהב אכילים. הכפית?ניחשתם טוב, זהב טהור. רגל הגביע מעוטרת בצמיד זהב 18 קראט המשובץ יהלום לבן 1 קראט.
כשמולקולות הגלידה נמסו ובלוטות הטעם חקקו את החוויה בזיכרון, אורזים את הכלים והאביזרים למזכרת נצח.
אין לכם 25,000$ לא נורא. בדיוק לשם כך הרכיבו את המנה שעולה רק 1,000 $. בהתראה של 48 שעות מראש ותוכלו לקבל את המנה שמיוצרת ע"י גלידות sundae עבור Serendipity 3
גלידות, יהלומים וצדקה
באופן אישי, גלידת וניל ודובדבן היא הפייבוריט שלי. כך שהתמונה הימנית מדברת אלי והמון… אבל זאת שלשמאלה, מייצגת אלמנט המיועד למכירה תמורת סכום סימלי של 1,000,000$ .
חברת גלידות רוסטר, פנתה ליצרן יהלומים לזר קפלן אינטרנשיונל בע"מ בבקשה לייצר גלידת יהלומים, כשההכנסות מהמונומנט- קודש לילדים בסיכון.
יצירת המופת מורכבת מכמעט 20 אונקיות של זהב לבן, 18 קראט צהוב, 548 יהלומים עגולים, 87 יהלומים בחיתוך אמרלד מרובעים , 5.63 קראט של יהלום בחיתוך מיוחד ובוהק צהבהב.
גרסה בהנחה
נמאס לכם מיהלומים? בשביל זה אנחנו כאן, לתת אופציה של כלי עטור בגבישי קריסטל, שמקורם מאוסטרליה אך עובדו באיטליה. קולקציית כלים זו יוצרה ע"י מותג תיקי היוקרה Judith Leiber. לשם רכישת היצירה, יש להיפרד מ 5,495$ בלבד, שזה הרבה יותר זול ממיליון.
גאדג'טים 2013
כרגע הוא תושב לונדון: כלי אימאייל לגלידה, הכולל כף מקצועית בילד אין. מתאיםלמזנוני גלידות או לסיום הארוחה. בקרוב אצלינו…
כלי קריסטל רב שימושי , כאגרטל לפרחים או מנשא לממתקים וקינוחי גלידות.
אסתטי, בעל נימה אישית וחוסך צורך להתעסק עם דקורציות.
דליי המתכת הללו, נמצאים אצלי תמיד בסטנד ביי. ניתן לרסס אותם, לעוטפם ביריעות דמויי עור או ראנרים, ולפעמים, עומדים בפני עצמם. אז להלן פתרון הגשה ספורטיבי, לאירוח בלתי פורמלי בחצר / בטבע / בכל רגע ספונטני. פתרון אסתטי המכבד את המארחים והמתארחים.
כמעט מכל דבר ניתן להכין מקפא, גלידות וסורבה. מומלץ להטמין הפתעות דוגמת סוכריות ג'לי או חיתוכי פירות שלמים, המתגלים בד בבד תוך כדי אכילה. כיום, קיימים מתקנים המאפשרים לעצב את השלגונים בקלות ובמינימום לכלוך.
מנה מנצחת
התחלתי בגלידת וניל גרסה ביתית שהפכה לאטרקציית אירוח ואסיים בגלידת וניל ,אשר זכתה במקום ראשון, בתחרות שהתקיימה בפסטיבל גלידות בשיקאגו. השופטים ציינו לשבח את דיוק הטעמים וצורת ההגשה. מינון מוקפד של צבעים, קווים ומרקמים מביא לבסוף את המדליה.
אז המשך קיץ מרענן, עם שפע של יצירתיות והמון סיבות לשמוח ולארח,
אלי7
לא אהבתי את ההגשה של הגלידה היקרה !
שמאלץ וקיץ' בערבוביה.
ומה גרם לך להחליט שלא צריך להתנצל על מה מגישים לאורחים?
ולמה אם לא חייבים להתנצל אז יש להתנצל על אופן ההגשה?
יש ראשונה!!!!
אלישבע: זה הגדול מכולם!!!
כמו תמיד מרתק
ומלמד המון
לא נרגעת מזה
יש מילה יותר גדולה מ WOW?
לגבי גלידות הנייר
אחלה רעיון
מחכה כבר ליישם!!!
טוב שאת מביאה את הסקירה העולמית
זה חשוב
יואו, למגיבה שלא אהבה את הגלידה היקרה בעולם:
את לא קולטת שאומנות זה קיטצ', בדיוק בשביל זה התמונה מוצגת לצד שלל ההגשות הרהיבות. חזרנו מצרפת, ארמונות ורסיי-הכל זהב ונוצץ. אבל זה משהו שקיים, ויש אנשים שמוכנים לשלם על זה.
אני אוהבת לראות חידושים.
ובאמת-שמאלץ?בטוחה שזאת המילה?
חחחח
ההוא שבנה את המנה בטח אוכל את הכובע.
למגיב מס1
כמה שאלותתתתתתתתתתתתתתתתתתת
הרססססססססססתתתתתתתתתתתת
אלישבע זה מהמם
דיני
אני מייצגת את עצמי ועונה בשם עצמי, למגיבה מס 1 ,במילים פשוטות משלי, על השאלה למה לא צריך להתנצל על מה שנותנים אלא על איך :אותי חינכו שהיהדות לא מסתכלת על כמות אלא על איכות. אז אם באים אורחים, בהפתעה, שיגידו תודה על כל כיבוד שמוגש. כי בעלי הבית לא צריכים להתנצל שזה מה שנשאר בארון, אבל, גם בסקוויט פשוט יכול להינתן באופן יפה ומחמם את הלב. בלי זלזול.
לגבי הגלידה היקרה בעולם-קטונתי מלחוות דעת.
אני עדיין בהלם מתמונת ההגשה של גלידת התות.
בהדזמנות זו-תודה לאלישבע שטורחת לגלות לנו כל מיני דברים בתחום.
גם אם אני לא מבצעת. זה בהחלט נותן כיוון פותח ראש וגם מעניין.
אחלה נושא
עשינו את הקרחונים עם הפתעות של סוכריות ג'לי
יצא מרענן
ולחשוב שתיכף העונה נגמרת
אמאל'ה, החגים מתקרבים
לא חלמתי מה אפשר לעשות מווניל
כתבה אינטלגנטית