מתוקים במטבח • עוגת פירורים במלית שוקולד – בת אל גולן

    יוסי ברויער 1 Comment on מתוקים במטבח • עוגת פירורים במלית שוקולד – בת אל גולן
    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    המצרכים:

    לבצק:

    • ½4 כוסות קמח
    • ½1 מרגרינה (250 גר')
    • 2 כפות סוכר
    • ½1 שקית אבקת אפייה
    • 3 חלמונים

     

    למלית השוקולד:

    • 300 גר' שוקולד מריר פרה של עלית
    • 3 כפות קקאו
    • ¾ כוס מים
    • 2 כוסות סוכר
    • רום
    • ¾ חבילת מרגרינה (150 גר')
    • 3 חלבונים
    • 5 ביצים שלמות

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת המיקסר מכניסים את חומרי הבצק ומערבלים בוו לישה בצורת K.
    2. משטחים על פני תבנית אפייה גדולה 2/3 מכמות הבצק, ואת השליש הנותר משאירים בצד לצורך הכנת פירורים.
    3. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות אופים את הבצק למשך 10 דקות, בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור.
    4. בסיר בישול שמים את השוקולד המריר פרה של עלית, הקקאו, המים, הסוכר והרום ומבשלים עד להמסה.
    5. מכבים את האש ומוסיפים את המרגרינה, ומערבבים עד להמסה.
    6. בהדרגה מוסיפים את שלושת החלבונים ומערבבים.
    7. מוסיפים את הביצים השלמות ומערבבים היטב.
    8. על גבי הבצק האפוי, מורחים את מלית השוקולד, ואופים במשך 10 דקות.
    9. מוציאים את התבנית מהתנור ומפוררים את יתרת הבצק מעל מלית השוקולד האפויה.
    10. אופים למשך חצי שעה נוספת – 45 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.


    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      כמה מרגרינה? לא בריא. תביאו מתכונים בריאים…