המצרכים:
לבצק:
- ½4 כוסות קמח
- ½1 מרגרינה (250 גר')
- 2 כפות סוכר
- ½1 שקית אבקת אפייה
- 3 חלמונים
למלית השוקולד:
- 300 גר' שוקולד מריר פרה של עלית
- 3 כפות קקאו
- ¾ כוס מים
- 2 כוסות סוכר
- רום
- ¾ חבילת מרגרינה (150 גר')
- 3 חלבונים
- 5 ביצים שלמות
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מכניסים את חומרי הבצק ומערבלים בוו לישה בצורת K.
- משטחים על פני תבנית אפייה גדולה 2/3 מכמות הבצק, ואת השליש הנותר משאירים בצד לצורך הכנת פירורים.
- בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות אופים את הבצק למשך 10 דקות, בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור.
- בסיר בישול שמים את השוקולד המריר פרה של עלית, הקקאו, המים, הסוכר והרום ומבשלים עד להמסה.
- מכבים את האש ומוסיפים את המרגרינה, ומערבבים עד להמסה.
- בהדרגה מוסיפים את שלושת החלבונים ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים השלמות ומערבבים היטב.
- על גבי הבצק האפוי, מורחים את מלית השוקולד, ואופים במשך 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומפוררים את יתרת הבצק מעל מלית השוקולד האפויה.
- אופים למשך חצי שעה נוספת – 45 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.