- רדיו קול חי - -

מתוקים במטבח • עוגת פירורים במלית שוקולד – בת אל גולן

 

המצרכים:

לבצק:

 

למלית השוקולד:

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מכניסים את חומרי הבצק ומערבלים בוו לישה בצורת K.
  2. משטחים על פני תבנית אפייה גדולה 2/3 מכמות הבצק, ואת השליש הנותר משאירים בצד לצורך הכנת פירורים.
  3. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות אופים את הבצק למשך 10 דקות, בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור.
  4. בסיר בישול שמים את השוקולד המריר פרה של עלית, הקקאו, המים, הסוכר והרום ומבשלים עד להמסה.
  5. מכבים את האש ומוסיפים את המרגרינה, ומערבבים עד להמסה.
  6. בהדרגה מוסיפים את שלושת החלבונים ומערבבים.
  7. מוסיפים את הביצים השלמות ומערבבים היטב.
  8. על גבי הבצק האפוי, מורחים את מלית השוקולד, ואופים במשך 10 דקות.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ומפוררים את יתרת הבצק מעל מלית השוקולד האפויה.
  10. אופים למשך חצי שעה נוספת – 45 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.