מעבר לאתר המותאם

ככה עושים את זה: עוגת "פתי בר" טריקולד לשבועות

עפר גדנקן No Comments on ככה עושים את זה: עוגת "פתי בר" טריקולד לשבועות

במיוחד לאוהבי עוגת ביסקוויטים קלאסית, גרסה שוקולדית ומושחתת עם 3 סוגי שוקולד – קרם שוקולד חלב, קרם שוקולד לבן ומעל הכל ציפוי גנאש שוקולד מריר והכל בין שכבות של "פתי בר" פריכים.
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

shutterstock_316826642

זמן הכנה: שעתיים

רמת קושי: קל

כמות: עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

 

מצרכים

לקרם שוקולד חלב:

50 גרם שוקולד פרה חלב

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל

לקרם שוקולד לבן ווניל:

50 גרם שוקולד פרה לבן

1/2 כפית תמצית וניל

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל

 

לשכבת ה"פתי בר":

1 חבילת "פתי בר" עלית

1/2 כוס חלב

 

לגנאש שוקולד מריר:

75 גרם שוקולד פרה מריר

קורט מלח

75 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקישוט:

שוקולד פרה לבן מגורר

 

אופן ההכנה:

  • קרם שוקולד חלב: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים או עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
  • קרם שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים וניל ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
  • הרכבת העוגה: שמים שכבה אחת של "פתי בר" בתחתית התבנית ומברישים בחלב בעדינות. הוא ייספג מעט בביסקוויט וזה בסדר.
  • יוצקים את קרם השוקולד החלב על גבי שכבה ה"פתי בר" ומיישרים.
  • מניחים שכבה נוספת של "פתי בר" ומברישים בעוד קצת חלב.
  • יוצקים את הקרם השוקולד הלבן ומיישרים.
  • מניחים שכבה שלישית של "פתי בר" ומברישים בעוד קצת חלב.
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים מלח ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הגנאש על גבי ה"פתי בר" העליון ומיישרים בעדינות.
  • מצננים את העוגה לפחות לילה במקרר, עטופה היטב.
  • מקשטים בפירורי "פתי בר" ושוקולדים קצוצים ומגישים.

 

טיפ מהפרה!

  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
  • מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
  • אפשר להקפיא את העוגה ולהגיש עוגת ביסקוויטים קפואה, שתהיה דומה לעוגת גלידה.

 

בתיאבון!



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>