סיכולים ממוקדים מטעם המשטרה? סמוטריץ' דורש וועדת חקירה

איתי גדסי No Comments on סיכולים ממוקדים מטעם המשטרה? סמוטריץ' דורש וועדת חקירה
הירש צילום: פלאש 90
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

סיכול ממוקד? אחת הפרשיות הגדולות שהולכות ומתעצמות בתקופה האחרונה, היא חיסול המועמדות של גל הירש למכפ"ל המשטרה, כזכור לפני שלוש שנים, שר לביטחון פנים גלעד ארדן, הציב את הירש כמועמדו למפכלו"ת, מייד עם פרסום המידע, צצו פרשות שהפכו את גל הירש לחשוד, במספר מעשי שוחד מרמה והלבנת הון.

התזמון שצצו החשדות מהמשטרה הוא בייתי מאוד, לאור העובדה כי המידע שכב הרבה זמן ברשויות הרלוונטיות ולא נעשה עימו דבר. לא זו אף זו, בכירי המשטרה התנגדו למינויי של גל הירש, קצין שבר מחוץ לשורות המשטרה והיה להם אינטרס חכאורה לסכל את מינוי גל הירש למפכ"ל עליהם.

פרסום החשדות נגדו, לווה בקול רעש גדול, כביכול מדובר במגה עבריין, אבל שלוש שנים אחרי, מתברר שלא היה ולא נברא, השוחד על עסקאות נשק, על חקירה של הF.B.I  ששמו של הירש שורבב לשם, העסקאות עם שר ההגנה הגיאורגי, שרשיוית בבריטניה זיכו אותו לחלוטין כמו כן גם בית המשפט בגאורגיה.

גם היום עדיין מסרבת המשטרה והפרקליטות, להודות שלא היה כאן כלום, עיתוי פרסום החשדות נגדו ומריחת הזמן עד לבירור האמת, בינתיים מנעו מגל הירש לפקד על משטרת ישראל וכנראה מדובר באדם ישר והגון והשחרת שמו הטוב ללא כלום.

משטרת ישראל אומרת להגנתה, כי עיתוי החשדות צף, מתי שאדם מסויים עומד להתמנות למשרה רמה, הוא עובר בדיקה, ומי שבכלל המליץ על פתיחת החקירה הוא היועץ המשפטי לממשלה ולא המשטרה.

F160706YS41

הדיון על מסמך יצחקי בכנסת | פלאש 90

בכל אופן, כולנו זוכרים את מסמך יצחקי שקיים בידי המשטרה, בו יש מידע על בכירים בשירות הציבורי, חכי"ם ושרים, הדבר יצר צהודה שכביכול יש למשטרה אקדחים מעשנים כנגד אישי ציבור ומתי שתחליט יכולה להשתמש במידע שיש ברשותה כנגדם. במשטרה מתגוננים ואומרים כי יש מידע שאינו מצדיק פתיחת חקירה, אך עם השנים שמצטברות עוד עדויות הדבר יכול להפוך לפתיחת חקירה פלילית וכד'.

מי שמבקש לעשות סדר בחיסולי משרות בכירות, והשלטת פחד על בכירים במערכת הפוליטית ובמשפטית הוא ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) שלח מכתב לשר לביטחון פנים גלעד ארדן ולשרת המשפטים איילת שקד, להורות על הקמת וועדת חקירה ממלכתית, שתבדוק את ההתנהלות באגף החקירות 433

F161205YS61

במכתב ששיגר ח"כ סמוטריץ' הבוקר הוא מפרט את שלל הפרשיות שאופפות את יחידת להב 433 ומבקש משר לביטחון פנים ומשרת המשפטים להשתמש בסמכותם להקים ועדת בדיקה עם סמכויות של ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת התנהלות היחידה.

ייתכן ושני השרים חסכימו להקמת וועדת חקירה ממלכתית, אך ראש הממשלה בשל מצבו המשפטית כנראה יסכל את הרעיון, ייתכן ותהיה פשרה ותוקם וועדת חקירה פרלמטרית, אשר תבדוק את הנעשה בתוככי המשטרה ואיך פועלים ומחליטים בארגון, על פתיחת חקירות כנגד בכירים.

F180702HP05

המכתב המלא:

לכבוד

ח"כ איילת שקד
שרת המשפטים

ח"כ גלעד ארדן
שר לביטחון פנים

שלום רב,

הנדון: הקמת ועדת בדיקה ממשלתית לבחינת התנהלות יחידת להב 433

1. בשבועות האחרונים אנו עדים לשלל פרסומים מטרידים הנוגעים למספר פרשיות שאירעו ביחידת להב 433 של משטרת ישראל:

א. פרשיית ניצב רוני ריטמן, רפ"ק צ' ותנ"צ גיא ניר – פרשיה שהעלתה, מעבר להטרדה החמורה של רפ"ק צ', חשש כבד לסגירת חשבונות, תפירת תלונות אנונימיות למח"ש, יחסים אסורים בין המשטרה למח"ש, שימוש בקידום קצינת מודיעין כדי להשפיע על בעלה ששרת במח"ש ועוד.

ב. פרשיית גל הירש – חומר חקירה שעל פי הפרסומים נקבע שאין בו חשד לפלילים אך 'הועלה מהאוב' לכאורה בהוראה ישירה של מפקד היחידה דאז, ניצב מני יצחקי, במטרה לסכל את מינויו של גל הירש למפכ"ל המשטרה.

ג. פרשיית מסמך יצחקי – שממנה עולה חשש כבד הן לאיסוף וריכוז חומר שיטתי על נבחרי ציבור ובכירים אחרים כדי לשמור ולעשות שימוש ב"יום פקודה" והן לאמירת אי-אמת לכנסת ביחס לקיומם של מסמכים נוספים בזמן אמת.

ד. נוספו לכל אלה פרסומיו של עיתונאי מעריב, קלמן ליבסקינד, מסוף השבוע האחרון על טיוחים של פרשיות פליליות חמורות ועל קידומים לא ראויים של מקורבים לקצינים בכירים ביחידה.

2. קשה לקבוע אלו מן הפרשיות חמורה יותר. האם סיכול מפיוזי של מינוי מפכ"ל שהממשלה אישרה או שמא החזקת חומר על נבחרי ציבור באופן שיטתי? האם אמירת אי אמת לכנסת והמשך החזקת חומר כאמור או סגירת ותפירת תיקים כדי לקדם או להזיז הצידה מקורבים או כאלה שמפריעים? כך או כך, מדובר בסטנדרט כפול הגובל בעבריינות של ממש ביחידה שאמורה לחקור התנהלות מקבילה במקומות אחרים…

3. פרסומים חוזרים ונשנים אלו מטילים צל כבד על היחידה הארצית למלחמה בשחיתות ובפשע המאורגן בישראל ועל אגף החקירות והמודיעין כולו, ולא ניתן לעבור עליהם לסדר היום מבלי לבצע בדק בית רציני – שיזים את הפרסומים או יביא לניקוי אורוות רציני אם חלילה יתברר שיש בהם מן האמת, ולו במעט.

4. מפרסום לפרסום הולך אמון הציבור במשטרה ומתדרדר עד כדי סכנה של ממש למעמדה של המשטרה ולמוראה של מלכות, שאלמלא היא – איש את רעה וחיים בלעו. אם יש אמת אפילו במקצת מן הפרסומים האמורים הרי שהפעם אבדן האמון הזה נעשה בצדק. התנהלות כזו אינה, ולא יכולה להיות, ראויה לאמון הציבור.

5. הדבר נכון היה ביחס לכל יחידה אחרת במשטרה, והוא נכון עשרת מונים שעה שמדובר ביחידה 433. אין זה סוד כי יחידה זו מחזיקה בידיה כח אדיר שיכול לקבוע, לשבט או לחסד, את עתידם של פוליטיקאים ובכירים נוספים במדינת ישראל. מתוקף תפקידה היא פועלת בחשאי, מחזיקה מידע בהיקפים עצומים, ונתונה לביקורת מועטה מאוד, אם בכלל. ההתנהלות הלכאורית העולה מכלל הפרסומים מציירת תמונה שאמורה להדיר שינה מעיניו של כל מי שהדמוקרטיה ושלטון החוק חשובים לו.

6. על פי סעיף 8א לחוק הממשלה התשס"א-2001, קיימת לשר הרלוונטי הסמכות להקים ועדה לבדיקת נושא או אירוע מסוים המצוי בתחום אחריותו, ורשאי שר המשפטים, לבקשת השר הרלוונטי ובאישור הממשלה, לקבוע כי לאותה ועדה יהיו הסמכויות של ועדת חקירה.

7. נראה כי אין מקרה מתאים יותר להקמתה של וועדת בדיקה כאמור. למרבה הצער לא ניתן לסמוך על בדיקה עצמית של המשטרה בעניין וגם לא על בדיקה של מח"ש. זאת הן על רקע בכירותם של הקצינים המעורבים והתנהלותה של מח"ש עד כה בעניין, והן על רקע התייחסותו של מפכ"ל המשטרה, שמשדר גיבוי מלא למשטרה ולמעורבים ולא מגלה כל סימן של נכונות לבדיקה אמיתית, מעמיקה וחסרת פניות, תוך מתן דין וחשבון נוקב לכנסת ולציבור.

8. על כן, אבקש כי מתוקף סמכותכם הנתונה לכם לפי חוק ובשל שהעניין עומד לפתחכם, תורו על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית שיהיו לה סמכויות של וועדת חקירה ממלכתית ושתפקידה יהיה לבדוק את התנהלות אגף החקירות במשטרה בפרשיות האמורות ולהסיק מסקנות במידת הצורך. מדובר במהלך שהוא לא פחות מקריטי להשבת אמון הציבור במערכות אכיפת החוק.

9. לתשובתכם אודה.
בכבוד רב,
ח"כ בצלאל סמוטריץ'

העתק
ח"כ בנימין נתניהו – ראש הממשלה.



0 תגובות