פעם שלישית גלידה • סוד הכדור המתוק

אתי קצבורג 2 Comment on פעם שלישית גלידה • סוד הכדור המתוק

עד כמה שזה נשמע מוזר, לגלידה יש יכולת מאגית משו והיא מהלכת קסמים מגיל 0-99 • וכן, היא ממיסה לבבות ושוברת את הקרח • קו קו אה אה גלידה טובה

צילום: אביר סולטן / פלאש 90
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

ציפור קטנה לחשה לי שהיום הוא יום הגלידה הבינלאומי, תודו שלגלידה אף פעם אין גיל, והמתוק המתוק הזה עם עוגיות ובלי, עם נוגט ולוטוס ופצפוצים מענגים, יכול לשנות לנו אפילו את יום ראשון. מגניב אה? הידעתם, לפעמים גלידה יכולה להוות תחליף אוכל עם החלבונים והערכים התזונתיים שלה אבל רק לפעמים…

כמה עובדות קפואות על גלידה:

אז איך מייצרים גלידה?
גלידה בסיסית מורכבת משמנת, חלב, חלמון ביצה וסוכר. את הרכיבים מקררים לטמפרטורת הקפאה תוך ערבוב מתמשך. מטרת ערבוב העיסה היא להכניס אליה אוויר להוספת נפח ושדרוג המרקם. גם למהירות ההקפאה של יש חשיבות, היא משפיעה על גודל גבישי הקרח בגלידה. הקפאה מהירה תייצר גבישים קטנים בעוד הקפאה איטית, גבישים גדולים יותר.

גלידה VS ממתקים
רוב הממתקים מכילים כמות גבוהה של סוכר וקלוריות ריקות. כלומר, הממתק לא מספק ערך תזונתי מלבד הקלוריות הרבות שבו. כידוע, צריכה גבוהה של קלוריות עלולה להוביל להשמנה ולסכנות הנלוות אליה. גם בגלידה יש כמות גבוהה של סוכר, אך יחד עם זאת הגלידה טומנת בחובה גם מספר רכיבי תזונה חיוניים. כך שעל אף כמות הקלוריות הגבוהה, לגלידה יתרון תזונתי על פני ממתקים אחרים. יתרונה טמון באחוז החלב הגבוה שבה. לפי התקן הישראלי, גלידה חלבית צריכה להכיל לפחות 10% מוצקי חלב (לא כולל שומן החלב), לפחות 3% חלבון חלב, ו 8-12% שומן חלב.

הפתעות קפואות
סידן וזרחן – נמצאים בכמות גבוהה בגלידות חלביות. יש להם תפקיד משמעותי בשמירה ובנייה של מסת העצם, ותפקוד תקין של מערכת הלב וכלי הדם. ויטמינים – הויטמינים המצויים בכמות גבוהה בחלב ומוצריו הם: ויטמין A, ויטמינים מקבוצה B, וויטמין D. בנוסף יש כמות גבוהה יחסית של ויטמין K החשוב למערכת קרישת הדם. חלבון – בגלידת שמנת יש כ- 4.5 גרם חלבון ב-100 גרם גלידה. החלבון חשוב לבנייה ושמירה של מסת השרירים בגוף, בעצמות, בכלי הדם ועוד. כמובן, גלידה לא צריכה להוות תחליף לארוחה עתירת חלבון, אבל בהשוואה לממתקים וחטיפים אחרים, כמות החלבון בגלידה מהווה יתרון משמעותי.

גלידה מאווררת
ישנן מספר דרכים בהן ניתן להפחית את כמות הקלוריות בגלידות תעשייתיות. האחד, זה בעזרת הכנסת כמות גדולה של אוויר לגלידה. כאמור, חלק בלתי נפרד מתהליך הכנת הגלידה הוא הכנסת אוויר בזמן ערבול מרכיבי הגלידה. כך למשל, אותה גלידה בנפח כפול תכיל מחצית מכמות הקלוריות. למי שיצא לאכול גלידה תעשייתית מופחתת קלוריות, ודאי שם לב למרקם המאוד אוורירי שלה. לכן, כשרוצים לעשות השוואה בכמות הקלוריות בין שתי גלידות שונות, עדיף לבחון את הערכים ל- 100 גרם (יחידת משקל) ולא על הערכים ל-100 מ"ל (יחידת נפח).

לא לרזים בלבד
דרך נוספת לצמצם את כמות הקלוריות בגלידה היא בעזרת תחליפי סוכר דלי קלוריות כמו סטיביה או סוכרלוז. בממתיקים אלו יש פחות קלורויות בהשוואה לסוכר, אך הם מגיעים לרוב עם טעם לוואי מורגש. קצת מפתיע אבל יש דרכים להפחית גם את כמות השומן בגלידה. בייצור תעשייתי עושים שימוש לעיתים בחומרים מחליפי שומן, לרוב על- בסיס עמילן (מקור פחמימתי). כמות הקלוריות ב-100 גרם שומן גובהה יותר מכמות הקלוריות ב-100 גרם פחמימה.
* המידע באדיבות מועצת החלב

רגע, רגע, לפני שאתם זזים הנה מתכון לחובבי גלידה ביתית:

המצרכים:
1 שמנת מתוקה
150 גר חלב מרוכז

איך מכינים?
מקציפים על מהירות בינונית ומוסיפים בעדינות את החלב מאחדים תערובות
ו… מוסיפים מה שאוהבים עוגיות אוראו / שוקולד חלבי מומס/ תותים וכו.
מקשטים עם: אגוזי לוז מסוכרים- ברס / קליקים קטנים/ פקאן/ אוריאו/ לוטוס טחון וכו. מומלץ להכפיל כמויות ולעשות שני טעמים. מזליפים את התערובת בכוסות זכוכית יפות על רגל מקפיאים ללילה.
בתאבון!



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    מה זה חלב מרוכז מישהו יכול לומר לי ???

  2. 1

    חלב מרוכז נמצא בקופסאת שימורים..
    לבדוק פג תוקף