על הבוקר: מאפה קשקבל פריך
מיכל ריפס No Comments on על הבוקר: מאפה קשקבל פריךהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- תיעוד דרמטי: רחפן של צה"ל מאתר מחבלים ומחסל אותם
- החשד להונאה בבסדנו; "אסור להציע סטרטאפים למשקיעים קטנים"
- בחנות סירבו להעניק זיכוי על פי דרישת החוק, ולא הגיבו לפניה
- קיבל תו מזון חלקי במקום לכל המשפחה; כך הגיבו בעמותה
- מהפך בסל המשתלם: רמי לוי חוזר למקום הראשון
תגיות
במסגרת התחרות של האופה הבאה הנה מתכון לפאי פריך וטעים במיוחד.
פאי קשקבל אנטיפסטי – מיכל ריפס
המצרכים:
לבצק:
350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ רגיל
1 ביצה
למלית:
6 פלפלים חתוכים לרצועות (אפשר לשלב 3 צבעים)
2 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
200 גרם גבינת פטה מגוררת גס
100 גרם גבינה צפתית
50 גרם שומשום
לרויאל:
4 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
הקלתית:
מעבדים קמח סוכר מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פרורים דקים.
מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים עבים.
אוספים לכדור בצק ומעבירים למקרר ללילה שלם.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול שקוטרו 26 ס"מ, ועוביו 1 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות ומוציאים בצק עודף.
מחוררים בעזרת מזלג את הבצק, ואופים בשיטה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל לבצק עם שעועית/חומוס לא מבושל אופים בתנור) למשך כ – כ- 10 דקות.
מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
מכניסים למקרר.
המלית:
מניחים את הפלפלים והבטטות על תבנית, ומזלפים מעליהם שמן זית.
ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
הרויאל:
מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה.
מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
אופן ההרכבה:
מפזרים את גבינת הקשקבל מעל לבצק.
מסדרים את הירקות ושופכים מעל את רוטב הרויאל.
מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-15 דקות.
מפזרים את גבינת הפטה והצפתית.
זורים מעליהם את השומשום וממשיכים באפייה למשך כ – 20 – 30 דקות נוספות עד שהקיש זהוב ויציב.
מוציאים מהתנור ומצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
פורסים ומגישים.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.