מעבר לאתר המותאם





    על הבוקר: מאפה קשקבל פריך

    מיכל ריפס No Comments on על הבוקר: מאפה קשקבל פריך
    21:09
    29.06.22
    אבי יעקב No Comments on הבלאגן במשק: סכסוך עבודה הוכרז בחברת סלולר גדולה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    במסגרת התחרות של האופה הבאה הנה מתכון לפאי פריך וטעים במיוחד.

    פאי קשקבל אנטיפסטי – מיכל ריפס

    המצרכים:

    לבצק:

    350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)

    1 כפית סוכר

    1/2 כפית מלח

    200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    1 כף חומץ רגיל

    1 ביצה

    למלית:

    6 פלפלים חתוכים לרצועות (אפשר לשלב 3 צבעים)

    2 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים

    6 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

    200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

    200 גרם גבינת פטה מגוררת גס

    100 גרם גבינה צפתית

    50 גרם שומשום

    לרויאל:

    4 ביצים

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    מלח ופלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה:

    הקלתית:

    מעבדים קמח סוכר מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פרורים דקים.
    מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים עבים.
    אוספים לכדור בצק ומעבירים למקרר ללילה שלם.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול שקוטרו 26 ס"מ, ועוביו 1 ס"מ.
    מרפדים את תחתית התבנית והדפנות ומוציאים בצק עודף.
    מחוררים בעזרת מזלג את הבצק, ואופים בשיטה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל לבצק עם שעועית/חומוס לא מבושל אופים בתנור) למשך כ – כ- 10 דקות.
    מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
    מכניסים למקרר.

    המלית:

    מניחים את הפלפלים והבטטות על תבנית, ומזלפים מעליהם שמן זית.
    ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

    הרויאל:

    מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה.

    מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

    אופן ההרכבה:

    מפזרים את גבינת הקשקבל מעל לבצק.

    מסדרים את הירקות ושופכים מעל את רוטב הרויאל.
    מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-15 דקות.
    מפזרים את גבינת הפטה והצפתית.
    זורים מעליהם את השומשום וממשיכים באפייה למשך כ – 20 – 30 דקות נוספות עד שהקיש זהוב ויציב.
    מוציאים מהתנור ומצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
    פורסים ומגישים.



    0 תגובות