הטיפים שיהפכו לכם את המנגל לעסיסי

    חיים כץ No Comments on הטיפים שיהפכו לכם את המנגל לעסיסי

    איך מכינים אותו שיהיה עסיסי וטעים • איזה פרגית או עוף בוחרים? • כמה חשוב שיהיה טרי? • טיפים למנגל מושלם פלוב הפתעה טיפים למנגל דגים • על האש

    מנגל • אילוסטרציה
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בין הזמנים, כמה כיף  להנות ממנגל מושלם, עם חברים, בני משפחה, השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית המתמחה בבשרים, מעניק לנו את הטיפים למנגל מושלם.

    1) מומלץ לקנות בשר טרי ולא קפוא.

    2) כדאי ומומלץ להשרות את העופות והפרגיות לילה קודם בתערובת שבחרתם, שמן זית תבלינים ועוד.

    3) אם אתם רוצים להמליח מעט את הבשר רצוי להמליח עם סיום הצליה דקה ממש לפני שמורידים את הבשר מהאש.

    4) כדאי לצלות גם שיפודי ירקות, זה טעים ובריא.

    5) הכינו מבעוד מועד בקערות נפרדות את כל סוגי הבשרים שהחלטתם לצלות, נתח טרי של בשר מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים.

    6) מומלץ לצלות נתחים שלמים של בשר, וכנ"ל עוף בשלימותו.

    7) בשר אדום לא משרים, לא ביין או במרינדה את העופות ופרגיות מומלץ להשרות.

    והנה מתכון נפלא למרינדת עוף להשרות לילה קודם.

    גרידת לימון, עלי אורגנו טריים, שמן זית, מלח ופלפל , מערבבים ומשרים את העוף בשמן כל הלילה.

    והנה בונוס טיפים למנגל דגים מושלם: (שפית חני כהן לריקוטה)

    1. רוב הדגים מתאימים לצליה, מושט, דניס, בס, ואפילו דג פורל.

    2. מה שחשוב הוא דג טרי מאד שהוא בעל אחוזי שומן עסיסיים.

    3. אם רוצים למלא את הדג לפני הצלייה מכינים את המילוי, ממלאים בחצי הכמות את הדג ואת החצי השני מניחים על הצד העליון בזמן שהצד התחתון נצלה.

    4. אפשר לצלות את הדג כשהוא עטוף בנייר אלומיניום עם שמן זית לימון ותבלינים. מה ששומר על שלימות הדג ומעניק לו את הטעמים מרוכזים.

    5. אם צולים ישירות על הרשת משמנים את הדגים קלות, ומתבלים במלח ופלפל לבן. מניחים שורה של עלי רוזמרין טריים ועליהם מניחים את הדג.

    6. זמן הצלייה המומלץ הוא בין שבע לעשר דקות.



    0 תגובות