תכינו דבק מלחמה • בוריקטס שמתחסל דקה אחרי האפייה
אתי קצבורג 2 Comment on תכינו דבק מלחמה • בוריקטס שמתחסל דקה אחרי האפייהבוריקטס מושלם עם טוויסט מעניין • הוא טעים הוא פריך הוא שווה • עדכון שוטף מהמטבח
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- יאשרו את הפארנצ'עס? דובר ראש העיר: "מאמין שיפתר"
- "צום מוזיקלי": תמר אנטון ויפוש ברכהן התארחו ב'אשת חיל'
- מיארה: "פעלתם בחוסר סמכות"; קרעי הגיב: לא חשובה ולא קובעת
- שמחה מושלמת ואנרגטית עם XL משקה האנרגיה האהוב
- הרהב והקונספציה: כך נשמע נתניהו לפני שנה בדיוק • צפו
תגיות
באוויר יש כבר אווירה של מסיבות,שוב פעם כל הגיסות האלופות יפציצו ואנחנו נבוא עם סלט, אז יאללה בימים הקרובים נביא כמה רעיונות קצת יותר מקוריים ואחרים עם חשיבה מחוץ לקופסא (של הסלט). תהנו!
בורקיטס גבינה וזעתר/שמרית
מתכון שלוקח מאכל עממי ואהוב- בורקס ומכניס אליו טוויסט מעניין בצורת מילוי של גבינה וזעתר. ללא ספק זהו לא הבורקס שרגילים אליו והטעם ילווה היטב כל ארוחה חגיגית כמנה ראשונה.
החומרים לכ- 30 מאפים:
חומרים לבצק:
• 2 כוסות – 2 כפות קמח (300 גרם)
• 1/2 שמרית שמרים טריים (25 גרם)
• 1/2 משפר אפייה שמרית (25 גרם)
• 2 ביצים גודל L
• 1 כפית מלח
• 70 גרם חמאה
• 1/4 כוס חלב + 1 כף חלב (70 מ"ל)
• 1 כפית סוכר
חומרים למלית:
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל קטן קצוץ
• 2 שיני שום קצוצות
• 30 עלי זעתר טריים
• 1 כפית סומאק
• קורט מלח ופלפל שחור גרוס
• 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
• 100 גרם גבינה בולגריות מפוררת
• 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
• 120 גרם גבינה לבנה
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2. עוטפים בניילון נצמד את קערת המיקסר ומשהים למשך שעה בטמפרטורת החדר.
3. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום, עלי זעתר, סומאק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת.
4. מערבבים הגבינות בקערה ומוסיפים לתוכה את תערובת הבצל המטוגנת.
5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים היטב את הדפנות.
6. מניחים ב 2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום או קצח. משהים כ- 20 דקות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כ 20 דקות עד הזהבה.
ניתן להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה. אין צורך להפשיר רק להוסיף 5 דקות לזמן האפייה.
מאיפה משיגים עלי זעתר?
ומשהו יודע אם יש בעיה של תולעים?
וואו זה נראה טוב! עושה חשק להכין.