טריקולד עשיר פרווה וחלבי
אסתי חדד 6 Comment on טריקולד עשיר פרווה וחלביהתכניות האחרונות
- יוני 2024
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש
- ב'עדה החרדית' החליטו: עצרת ענק נגד גזירת הגיוס
- ברקע הפסקות החשמל באומן: כך יחממו החסידים את האוכל לחג
- רמי לוי מייקר ומכבד את לומדי התורה הקדושה
- הצלחה על חוט השערה: ידידיה מאיר חוזר לרגעי החילוץ הגדולים
תגיות
בחג השבועות מוצרי החלב שולטים ביד רמה, למרות זאת ברוב הבתים נערכת לפחות סעודה אחת בשרית.
כאן מגיעה הדילמה בבחירת קינוח פרווה שיהיה מרשים, חגיגי, וגם שלא ירגישו שהוא פרווה. בקיצור טריקולד. שוקולד, קפה ווניל, טעם עשיר בשילוב אלכוהול שמטשטש את כל טעמי הפרווה.
זמן עבודה: 35 דק' דרגת קושי: בינוני כשרות: פרווה כמות: 8-10
מצרכים לשכבה הראשונה – גנאש שוקולד:
200 גר' פרלינים שוקולד (לפחות 54% מוצקי קקאו)
200 גר' קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
מכינים את הגנאש:
מחממים דקה במיקרוגל את השוקולד והקצפת, מערבבים ומכניסים ל-50 שניות נוספות במיקרו, עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
מוסיפים לשוקולד שליש כוס מהטעם הרצוי: ויסקי, ליקרים שונים, מחית פרי וכדו'.
מעבירים את השוקולד לשקית זילוף, חותכים בקצה ומזלפים לכוסות בגובה של כס"מ וחצי / שליש כוס. מנערים בעדינות את הכוס ליצירת גובה אחיד של השוקולד ומעבירים למקרר להתקשות.
מצרכים לשכבה השנייה – קרם קפה:
300 גר' קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קפה נמס לפי הטעם
אלכוהול
מכינים את קרם הקפה:
טורפים ביד בערבוב עדין עד לגיבוש המסה, מזלפים את הקרם לכוסות עם גנאש השוקולד שהתקשה, עד לגובה של כס"מ וחצי נוספים / שליש כוס.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתקשות.
מצרכים לשכבה השלישית – קצפת:
300 גר' קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לגרסה החלבית)
1 חב' פודינג וניל
1/3 כוס אלכוהול
1/2 כוס מים
מכינים את הקצפת:
מכניסים את כל המצרכים, כולל הנוזלים לקערת המיקסר.
מקציפים עד לקבלת קצף יציב ואוורירי, מתחילים את ההקצפה במהירות נמוכה כדי לתת לחומרים להתגבש.
כשהקצף מוכן מכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לכוסות עם הגנאש והקרם.
לקישוט: פניני שוקולד מנומרות.
למדור מתכוני הוידאו עם השפים של 'קול חי' – לחצו כאן.
נחמד!!!!לא רע!
אשמח לדעת איך היא עשתה את פניני השוקולוד המנומרים
במתכון של הטריקולד כתוב בשכבה השניה אלכוהול, כמה צריך להוסיף והאם זה נחוץ מאוד או שאפשר לוותר?
שאלה נוספת היכן ניתן לרכוש את כדורי השוקולד שהשתמשת בקישוט בממתק הנוגט?
תודה בלהה
נדמה לי שזה 1/3 כוס אבל בכלל את יכולה לשים לפי כמות המרירות שאת רוצה במוס.
תודה רבה!!! יצא מעולה!
עשיתי עם ליקר שוקולד, לדעתי יותר טוב מהויסקי, שעמו יוצא קצת חריף.
נראה מעולה,
אם בחרתי להכניס ליקר אני מכניסה אותו לכל שכבה?