שעה עם בשר • מתכוני חנוכה לחג שבפתח

    יוחנן למביאסי No Comments on שעה עם בשר • מתכוני חנוכה לחג שבפתח
    17:38
    26.04.24
    אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    צ'ורוס

    מרכיבים
    1 כוס מים
    2\1 2 כפות סוכר
    2\1 כפית מלח
    2 כפות שמן
    1 כוס קמח
    שמן לטיגון
    1 כפית קינמון טחון (אפשר יותר לפי הטעם)

    הוראות הכנה:
    במחבת קטנה על אש בינונית ערבבו את המים, 2 וחצי כפות סוכר, מלח ו2 כפות שמן. הרתיחו ואז הסירו מהאש, הוסיפו את הקמח וערבבו עד שיווצר בלילת בצק.
    חממו שמן במחבת עמוקה לחום של 190 מעלות.בעזרת שקית אפיה זלפו לתוך הסיר פסים של הבצק, טגנו עד שישחימו הוציאו והניחו על נייר סופג.
    גלגלו את הצ'ורוס המטוגנים בקינמון וסוכר.

    לביבות כרובית בטחינה

    מצרכים ללביבות
    ראש כרובית מפורקים, מטוגנים עד לריכוך וקצוצים בסכין
    1/2 1 כוסות קמח טמפורה
    כפית גרידת לימון 2
    שיני שום, מגורדות בפומפייה 2
    כפית צ'ילי קצוץ (או יותר, לפי הטעם)
    מלח ופלפל
    כוס סודה קרה ¼
    לטחינה החריפה:
    כוס טחינה גולמית 1
    2 שיני שום, כתושות
    כוס מיץ לימון 1/4
    פלפל ירוק חריף, קצוץ דק, לפי הטעם
    1-3.4כוס מים קרים

    אופן הכנה:
    מערבבים את כל מרכיבי הלביבות.
    יוצרים בכף יד רטובה לביבות שטוחות.
    מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות.
    הטחינה: יוצקים את הטחינה הגולמית לקערה ומוסיפים את שאר החומרים מלבד המים.
    מוסיפים את המים הקרים בהדרגה ותוך ערבוב עד לקבלת טחינה אחידה וקטיפתית.
    מגישים את לביבות הכרובית לצד הטחינה

    סופגניות קטנות במילוי קרם וניל והפתעות

    מרכיבים (25 מנות):
    (לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
    גרם חמאה 50
    גרם קמח 5 כוסות 600
    גרם סוכר 50
    קומץ מלח
    1 שקית שמרית או שקית שמרים יבשים
    מ"ל חלב150
    ביצים

    למלית:
    מ"ל שמנת מתוקה500
    כפות אבקת סוכר2
    כפות אינסטנט פודינג וניל3
    כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
    ריבה, נוטלה, ריבת חלב, קרם חלבה או מה שאתם אוהבים
    שמן לטיגון
    אבקת סוכר

    אופן ההכנה:
    1. מחממים את החלב וממיסים בו את החמאה.
    2. מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים בעזרת וו לישה כ-8 דקות.
    3. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי.
    4. משטיחים את הבצק על מעט קמח לעובי 2 ס"מ וחורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
    5. מניחים על משטח מקומח, ומתפיחים לעוד 30-40 דקות.
    6. מחממים את השמן: הוא צריך להיות חם, אך לא חם מדי.
    7. מטגנים דקה מכל צד ומניחים לסופגניות להתקרר על נייר סופג.
    8. למלית וניל: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קרם יציב.
    9. מעבירים לשק זילוף.
    10. חוצים את הסופגניות לרוחבן, ומזליפים על כל חצי סופגנייה פרח או עיגול קרם.
    11. במרכז כל פרח או עיגול מניחים כפית של ריבה, שוקולד או ריבת חלב, וסוגרים עם חצי סופגנייה.



    0 תגובות