הירקן • פוקצ'ה אנטי פסטי

    סטפן לייק No Comments on הירקן • פוקצ'ה אנטי פסטי
    23:31
    08.06.24
    חדשות קול חי No Comments on ההסתערות, החילוץ וההודעה המרגשת | כך התנהל "מבצע ארנון"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    השף סטפן לייק במחלקת הירקות עם מתכון לפוקצ'ה אנטי פסטי.

    דרגת קושי: קל מאוד

    מרכיבים ל-4 פוקצ'ות גדולות או 12 קטנות:

    700 גרם קמח לבן (5 כוסות)
    1 שקית שמרית
    1 שקית משפר אפיה טבעי
    כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים (כ-450 מ"ל)
    4 כפות שמן זית (40 גרם)
    1 כף גדושה של מלח (20 גרם)
    1 כף סוכר (15 גרם)

    תוספות לפוקצ'ה:

    קישואים, חצילים, פלפלים, בצלים, בטטה, קלויים בתנור כ-15 דקות ב C°200 בסגנון אנטיפסטי.
    עגבניות שרי, מלח גס (אטלנטי), גרגירי פלפל שחור, שמן זית, רוזמרין טרי, צנוברים…
    כ-1/2 כוס שמן זית להברשת הפוקצ'ות.

    אופן הכנת הפוקצ'ה:

    מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה.
    מוסיפים בהדרגה את המים ולשים 6 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
    משמנים את הקערה ואת הבצק ומשאירים למנוחה כ-30 דקות.
    מחלקים את הבצק ל-4 או 12חלקים בלי להוציא את האוויר.
    מותחים כל גוש בצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
    מברישים את הבצק בשמן זית ומחדירים את הירקות לבצק בעזרת קצות האצבעות.
    מפזרים מלח גס, עלי רוזמרין וצנוברים.
    משהים לתפיחה כ-10 דקות.
    בתנור שחומם מראש ל-°C200 אופים כ-20 דקות עד להזהבה.



    0 תגובות