קפה קצת אחרת • סטפן לייק עם שמיניות פרג וקינמון

    סטפן לייק No Comments on קפה קצת אחרת • סטפן לייק עם שמיניות פרג וקינמון
    23:05
    04.05.24
    קובי פינקלר No Comments on פרטים חדשים על חוליית חמאס שחוסלה סמוך לטול כרם

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    השף סטפן לייק מציג מתכון נפלא לשמיניות פרג וקינמון.

    חומרים ל-15 יחידות לבצק: ½3 כוסות קמח מנופה (500 גר')

    • ½ שקית או ½ קובייה של שמרית שמרים טריים (25 גר')
    • ½ שקית משפר אפיה (25 גר')
    • 1/4 כוס סוכר (50 גר')
    • ⅔ (160 מ"ל) חלב 2 ביצים (L)
    • 100 גר' חמאה רכה
    • 1 כפית מחוקה מלח
    • לרידוד/קיפול: 100 גר' חמאה קרה.

    למלית:

    • קרם פרג מוכן או… 50 גר' חמאה רכה מאוד
    • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גר')
    • 2 כפיות קינמון
    • 100 גר' זירעוני פרג

    לציפוי:

    • ביצה טרופה עם כף חלב

    הוראות הכנה:

    • 1. שמים בקערת המערבל את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים עם וו לישה.
    • מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ולשים 8 דקות
    • מעבירים לקערה מקומחת
    • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות
    • 2. קיפול הבצק: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
    • מניחים על מחצית מהמלבן את החמאה,
    • מקפלים את הבצק הריק על הבצק עם החמאה ומהדקים היטב.
    • מרדדים שוב את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
    • מקפלים שליש מהבצק מצד ימין למרכז, שליש הבצק מצד שמאל למרכז ואז מקפלים לשניים.
    • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ
    • מערבבים בקערית סוכר חום, קינמון, פרג והחמאה המומסת
    • מורחים את המלית על מחצית הבצק לאורך ומקפלים לשניים.
    • מהדקים היטב.
    • 4. חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת סכין חדה
    • מפתלים כל רצועה לבורג וסוגרים לשמינייה
    • מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
    • 5. מחממים תנור לחום בינוני (180°C)
    • מורחים את השמיניות בביצה טרופה וזורים מעל פרג
    • אופים כ-20 דקות עד להשחמה.


    0 תגובות