קפה קצת אחרת • סטפן לייק עם שמיניות פרג וקינמון

    סטפן לייק No Comments on קפה קצת אחרת • סטפן לייק עם שמיניות פרג וקינמון
    14:17
    25.04.24
    קובי פינקלר No Comments on המפתחות בידיים של הקבינט: צה"ל מוכן לפעולה ברפיח

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    השף סטפן לייק מציג מתכון נפלא לשמיניות פרג וקינמון.

    חומרים ל-15 יחידות לבצק: ½3 כוסות קמח מנופה (500 גר')

    • ½ שקית או ½ קובייה של שמרית שמרים טריים (25 גר')
    • ½ שקית משפר אפיה (25 גר')
    • 1/4 כוס סוכר (50 גר')
    • ⅔ (160 מ"ל) חלב 2 ביצים (L)
    • 100 גר' חמאה רכה
    • 1 כפית מחוקה מלח
    • לרידוד/קיפול: 100 גר' חמאה קרה.

    למלית:

    • קרם פרג מוכן או… 50 גר' חמאה רכה מאוד
    • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גר')
    • 2 כפיות קינמון
    • 100 גר' זירעוני פרג

    לציפוי:

    • ביצה טרופה עם כף חלב

    הוראות הכנה:

    • 1. שמים בקערת המערבל את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים עם וו לישה.
    • מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ולשים 8 דקות
    • מעבירים לקערה מקומחת
    • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות
    • 2. קיפול הבצק: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
    • מניחים על מחצית מהמלבן את החמאה,
    • מקפלים את הבצק הריק על הבצק עם החמאה ומהדקים היטב.
    • מרדדים שוב את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
    • מקפלים שליש מהבצק מצד ימין למרכז, שליש הבצק מצד שמאל למרכז ואז מקפלים לשניים.
    • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ
    • מערבבים בקערית סוכר חום, קינמון, פרג והחמאה המומסת
    • מורחים את המלית על מחצית הבצק לאורך ומקפלים לשניים.
    • מהדקים היטב.
    • 4. חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת סכין חדה
    • מפתלים כל רצועה לבורג וסוגרים לשמינייה
    • מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
    • 5. מחממים תנור לחום בינוני (180°C)
    • מורחים את השמיניות בביצה טרופה וזורים מעל פרג
    • אופים כ-20 דקות עד להשחמה.


    0 תגובות