רגע מתוק • פינוק צהריים של טארט שוקולד

    בופה No Comments on רגע מתוק • פינוק צהריים של טארט שוקולד
    13:24
    26.04.24
    מערכת האתר No Comments on "בצאת ישראל": שמחת חג עם שרוליק ויינברגר וישיבת קה אכסוף | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ימי החורף, אלו ימים שכולם מחפשים להתחמם ולהרגיש טוב, אין דבר טוב יותר מטארט שוקולד המותיר טעם של עוד, אחרי הכל מי לא אוהב שוקולד.

    מרכיבים לבצק: (תבנית 26 ס"מ)

    1 כוס שקדים שלמים בקליפה
    ¾ כוס קמח לבן
    100 גרם סוכר דמררה
    43 גרם מחמאה (פרווה)
    ¾ כפית תמצית וניל
    2 כפות סירופ מייפל (רצוי אורגני)
    2 כפות שמן קנולה
    ¼ כפית תמצית שקדים (אופציונאלי)
    קמח ומחמאה לשימון התבנית

    אופן הכנת הבצק:
    1) משמנים במחמאה את כל דפנות התבנית ולאחר מכן מקמחים את התבנית.
    2) טוחנים במערבל מזון את השקדים ומוסיפים את המרכיבים היבשים.
    3) מוסיפים את המרכיבים הרטובים בהדרגתיות תוך כדי ערבול עד להתגבשות הבצק.
    4) מרפדים את התבנית בבצק, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
    5) מחממים תנור לחום 180 מעלות.
    6) מכסים את התבנית בנייר אפייה וקטניות כגון: (שעועית או חומוס) אופים במשך 7-10 דקות ומקררים.
    (שיטת אפייה זו נועדה, לשמור על צורתו של הבצק, ולמנוע ממנו להשחים יתר על המידה).

    למילוי (גנאש)
    מרכיבים:
    2½ כוסות שוקולד מריר איכותי (לא פחות מ- 60% מוצקי קקאו)
    3 כוסות חלב סויה
    1 מקל וניל
    לעיטור: מלח ים אטלנטי
    לתמצית ארל גריי: בקערה לערות ¼ כוס מים רותחים עם חצי שקיק תה ארל גריי ולהניח במשך כ- 15 דקות.
    אופן ההכנה:
    1) לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה.
    2) לחצות את מקל הוניל לאורך ולרוקן מתוכו את הגרגירים השחורים.
    3) להרתיח את חלב הסויה עם הוניל.
    4) לערות את החלב סויה על גבי השוקולד, להניח למשך דקה, ולערבב עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
    5) להוסיף את תמצית הארל גריי ולערבב היטב.
    6) ליצוק את מילוי הגנאש אל תוך הבצק האפוי ולהניח במקרר במשך כשלוש שעות.

    רוטב פטל
    מרכיבים:
    200 גרם פטל
    ¾ כוס מים
    100 גרם סוכר
    מעט מיץ לימון

    אופן ההכנה:
    1. מביאים לרתיחה את כל המרכיבים, בקלחת, במשך 15 דקות.
    2. לטחון בבלנדר, ולסנן.
    3. לצנן במשך שעתיים ולהגיש קר.

    להגשה:
    להגיש עם רוטב פטל ולעטר במלח ים אטלנטי.

    רוצים להנות מעוד מתכונים שווים במיוחד? חייגו: 03-7580060 וקבלו מנוי לשנה הכולל 6 מגזינים ב- 80 ₪ בלבד!!
    קבלו הצצה למגזין: http://bufet.co.il/

    באנר בופה



    0 תגובות