מעבר לאתר המותאם




1

ספיישל חג: בראוניז עם כדורוני חמאת בוטנים

מירי זורגר No Comments on ספיישל חג: בראוניז עם כדורוני חמאת בוטנים

המקפיא מתמלא ומתרוקן כמו כרוניקה ידועה מראש • אין כמו הכיף לראות את כולם מחסלים את העוגות שהכנת ולהפתיע שוב עם מתכון חדש ומעניין • חג שמח

21:33
27.10.20
אסתי פלד No Comments on פרופ' מבורך: "מי שיש לו משפחה שתיקח אחריות, עדיף ממחלקה"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

בראוניז עם כדורוני חמאת בוטנים
המרכיבים:
לכדורוני חמאת בוטנים:
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה

לבראוניז:
300 גרם שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
5 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
1/2 כפית מלח
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מכינים את הכדורונים: בקערה קטנה מערבבים יחד את חמאת הבוטנים יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת מעין בצק רך. יוצרים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.
2. מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-175 מעלות.
3. בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה ואבקת הקפה הנמס. ממיסים במיקרוגל או בבן מאריעד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
5. מוסיפים את הביצים: תחילה 3 ביצים יחד, וכשאלו נטמעות מוסיפים את השתיים הנותרות. משתדלים להימנע מערבול יתר. מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים שוב.
6. מנפים מעל הבלילה את הקמח ומוסיפים את המלח. מקפלים בעזרת מרית את הקמח פנימה כמעט עד להטמעה מלאה.
7. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פניה. מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ונועצים כל כדור בבלילת הבראוניז כך שישקע כמעט כולו. משתדלים לשמור על פיזור אחיד.
8. מעבירים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם מעט פירורים לחים. מאפשרים לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות קטנות, משתדלים שכל קובייה תכיל גם מכדורי חמאת הבוטנים.
הבראוניז נשמרים עוד יומיים שלושה נוספים כשהם עטופים היטב בטמפרטורת בחדר.



0 תגובות