איך תרצו את הפסטה שלכם? יוחנן למביאסי מפנק

    יוסי צלניקר 3 Comment on איך תרצו את הפסטה שלכם? יוחנן למביאסי מפנק

    השף יוחנן למביאסי בשלושה מתכונים לפסטות בטעמים מדהימים • ספגטי סינטה טלה עם עגבניות ובצלצלי פנינה, פסטה עם זוקיני צרוב ופסטו ירוק עם קשיו ופסטה ברוטב בטטה קרמי • בתיאבון

    צילום: Liron Almog/Flash9

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ספגטי סינטה טלה עם עגבניות ובצלצלי פנינה

    ל – 4 מנות

    המצרכים:

    250 גר' חבילת פסטה (מומלץ ספגטי) מבושל ע"פ הוראות היצרן
    250 גר' סינטה (שוק או כתף טלה) פרוסה דק
    2 כוסות בצלצלי פנינה חצויים
    1 פלפל ירוק חריף פרוס
    1/2 כוס שמן זית
    1/2 כפית פלפל שחור
    1/2 כפית מלח
    1 כוס עגבניות שרי חצויות
    1 כוס עגבניות מרוסקות

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים את הבצלים למשך 2 – 3 דק' עד להזהבה.
    2. מוסיפים את העגבניות ועגבניות השריף ומבשלים למשך 5 דק'.
    3. מוסיפים את נתחי הטלה ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 3 דק' נוספות.
    4. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים למשך 2 דק' נוספות, ומכבים את האש.
    5. מעבירים לקערה עמוקה או לצלחות הגשה אישיות ומגישים מיד.

    פסטה עם זוקיני צרוב ופסטו ירוק עם קשיו –

    המצרכים:

    לפסטה:

    1 חבילת פסטה
    כ – 8 זוקיני, פרוסים לעיגולים בעובי ס"מ
    שמן זית

    לפסטו ירוק:

    1 כוס עלי בזיליקום
    1 כוס עלי כוסברה
    1/2 כוס עלי פטרוזיליה
    1 – 2 שיני שום
    מיץ מ – 1/2 לימון
    1/2 כוס קשיו
    1/2 כפית מלח
    1/2 כוס שמן זית

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל – 220 מעלות.
    2. מעבירים את פרוסות הזוקיני לתבנית עם נייר אפייה, בוזקים מעט שמן זית וצולים למשך כ – 15 דק' עד לקבלת צבע זהוב יפה.
    3. מעבדים את כל חומרי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד.
    4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.
    5. טועמים ומתקנים תיבול, מערבבים עם הפסטה והזוקיני.

    פסטה ברוטב בטטה קרמי –

    ל – 4 מנות

    המצרכים:

    1 חבילת פסטה פנה
    2 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
    שמן זית לטיגון
    1 בצל קצוץ
    3 שיני שום כתושות
    3/4 פחית נוזל קוקוס (10% – 17% שומן)
    מעט מלח
    1/3 צרור כוסברה קצוץ גס
    1 כפית שמן שומשום

    אופן ההכנה:

    1. מאדים את קוביות הבטטה בשושנת אידוי, או לאפות את הבטטות בתנור.
    2. מכינים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן.
    3. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את השום ומטגנים למשך 2 דק' נוספות, תוך כדי ערבוב, ומורידים מהאש.
    4. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את הבטטה, נוזל הקוקוס והמלח.
    5. מחממים שוב את המחבת, מוסיפים את הרוטב ומחממים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסברה והפסטה ומערבבים.
    6. מורידים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומגישים.



    3 תגובות

    מיין תגובות
    1. 3

      למה אף פעם לא מראים ודיו

    2. 2

      יוחנן למביאסי האלוף !!!!!!!
      אוהבים מאד לשבת במסעדת איגן מיגן , התפריט סוףףףףףףףףףףף