למביאסי מגיש: קישואים עגולים ממולאים בבורגול, ברוטב יוגורט ורימונים
יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מגיש: קישואים עגולים ממולאים בבורגול, ברוטב יוגורט ורימוניםהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- התרגיל הפוליטי המבריק וביטול ההילולה במירון | הקבינט מתכנס שוב
- בהיכל שברכסים: מאות בעצרת ה'שלושים' לראש ישיבת 'קול אליהו' זצ"ל
- משרד ירושלים בקמפיין הסברה: אי אפשר לעלות למירון
- "סקופ בשידור חי": המחרוזת שכמותה טרם נראתה עד כה
- מסתמן: האדמו"ר יערוך הדלקה בקבר שמעון הצדיק
תגיות
מרק קישואים ושקדים קר
חומרים
(ל-6–8 מנות)
כף שמן זית
קישואים קטנים (350 גרם) שטופים ופרוסים לטבעות 5–6
מעט מלח ופלפל
פרוסת לחם לבן או חלה עבה
ללא הקרום, סחוטה היטב לאחר השריה של שעתיים במים
חופן עלי נענע שטופים
כף שקדים מולבנים
שן שום קלופה
חצי כפית מלח
2כפות מיץ לימון
שליש כוס מים קרים
4 כפות יוגורט סמיך
8 קוביות קרח
להגשה: פלפל שחור גרוס, עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הקישואים. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים בחלק העליון של התנור 10 דקות או עד שהזהיבו יפה. מצננים.
מעבירים למעבד מזון או לבלנדר: קישואים, פרוסת חלה סחוטה, עלי נענע, שקדים, מלח, מיץ לימון, מים ויוגורט — וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח, מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פלפל שחור גרוס ועלי נענע.
קישואים עגולים ממולאים בבורגול, ברוטב יוגורט ורימונים
המרכיבים
8 קישואים עגולים
צרור עלי סלרי קצוצים דק
8 שיני שום
300 גרם בורגול גס, שטוף
100 גרם חמוציות מיובשות
בצל גדול פרוס
לבישול:
חצי ליטר מים
250 מ"ל מיץ רימונים
4 לימונים פרסיים שבורים
לרוטב:
חצי ליטר יוגורט צאן משובח
2 כפות נענע קצוצה
3 כפות שמן זית
כפית דבש
חצי כפית פלפל חריף קצוץ
מעט מלח
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את הכיפה או את החלק התחתון, מרוקנים את תוכנם וזורים לתוכם מלח.
למלית: מטגנים את הסלרי והשום 3 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עוד 2 דקות עד לתערובת אחידה.
קוצצים את פנים הקישוא, מטגנים יחד עם הבצל בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים למלית.
להרכבה: ממלאים את הקישואים. בסיר מחממים מים, מיץ רימונים ולימון פרסי, מתבלים במלח. כאשר התערובת רותחת, מסדרים בצפיפות בפנים את הקישואים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
עוגת וניל ולימון איטלקית
ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים 3
גביע יוגורט 150 גרם
270 גרם סוכר
140 גרם שמן
90 גרם קורנפלור
גרידה מחצי לימון
כפית מחית וניל
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים תבנית או מרפדים תבנית בנייר אפיה. אם אתם בוחרים בתבנית עם דוגמא מיוחדת, כדאי לשמן אותה היטב עם מברשת וחמאה רכה ולשים במקרר עד שהבלילה מוכנה.
מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב, מוציאים ומניחים את הקצף בצד.
באותה קערה (לא צריך לנקות אותה) שמים את החלמונים והיוגורט ומקציפים לבלילה חלקה.
מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף.
מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור.
מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל.
מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים ונזהרים לא לשבור לגמרי את הקצף.
מעבירים לתבנית, אופים 40-55 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה.
מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.
מפזרים אבקת סוכר לתוספת זוהר.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.