מתכוננים לפורים: קינוחים משובחים למשלוחי מנות
נתי קאליש 1 Comment on מתכוננים לפורים: קינוחים משובחים למשלוחי מנותהבוקר בתכנית 'ניחוחות שבת' המשיכה השפית מירי זורגר באווירת חודש אדר מהשבוע שעבר והגישה שלשה מתכונים מיוחדים לקינוחים מתוקים המתאימים למשלוחי מנות, והאמת שגם לקינוח טוב לסעודות שבת, בפרט שבת של חודש אדר
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- דובר צה"ל: תבוטל הילולת הרשב"י במירון בל"ג בעומר
- בצל האנטישמיות הגואה: הפרס היוקרתי הוענק לנשיא ועידת רבני אירופה
- חשיפה: הגורם המפתיע שניסה לתווך בחוק הגיוס
- דיון סוער: איך מסבירים לאם שכולה למה אנחנו לא משרתים בצבא?
- יש השוואה בין השואה לטבח בעוטף? כך ענה ניצול השואה
תגיות
ימי הפורים ממשמשים ובאים, והשבוע עברנו את ימי פורים קטן שזכינו להם בשל השנה המעוברת, אך עיקר ההכנות וימי החג הם הפורים גדול שהוא עוד לפנינו, ולשם כך, הבוקר בתכנית 'ניחוחות שבת' הגישה השפית מירי זורגר מתכונים מתאימים.
לאחר ששבוע שעבר התמקדנו במתכונים מבושלים של אוזני המן, למגוון מנות אוכל מיוחדות, השבוע נחזור למקור המנהג, אוזני המן האפויות המתוקות, יחד עם עוד שתי מנות קינוח משובחות, שיכולות להתחיל לתכנן לכם את עיצובי המשלוחי מנות לפורים.
אוזני המן
מצרכים לבצק:
הבצק של המגולגלות
לא לשכוח נטורינה עשירה בשמן קוקוס
מצרכים למלית:
פרג
2 כוסות פרג
2 כוסות סוכר
1 כוס פקאן סיני טחוו
1/2 כוס חלב סויה חם
60 גר אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
מכינים בצק מהמצרכים הנל, מחלקים את הבצק ל 4 מרדדים וקורצים דיסקיות בקוטר 7 סמ', את מצרכי המחית מערבבים למסה סמיכה. מעבירים לשק זילוף, מזלפים במרכז מהמלית סוגרים , מברישים בביצה טרופה, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.
בראוניז שוקולד שילדים אוהבים
מצרכים:
200 גר נטורינה עשירה בשמן קוקוס
200 גר' שוקולד
5 ביצים מופרדות
חצי כוס קמח
1 כף קפה נמס
1/2 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד נטורינה וקפה לקרם חלק, מקציפים ביצים שלמות עם סוכר, מקפלים אל הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים לקבלת קצף שוקולדי אחיד, מקפלים את היבשים ומעבירים לתבנית מאפין נמוכה, אפיה של 20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מיני בריוש שמרים שוקולד למשלוח המנות
מצרכים:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים שמרית
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית מלח
200 גרם נטורינה עשירה בשמן קוקוס
3 ביצים
1-2 מים
אופן ההכנה:
מכינים בצק מהמצרכים הנל, מתפיחים להכפלת נפח, מחלקים את הבצק ל חתיכות בגודל ביצה, מטביעים קוביית שוקולד ומכדררים, מברישים בביצה טרופה, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.
אילו כמויות מטורפות של מרגרינה יוווואוווו……………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!