ניחוחות שבת • טיפים ומנות מיוחדות לראש השנה

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • טיפים ומנות מיוחדות לראש השנה

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לקראת ראש השנה מתכונים מיוחדים למנות שונות החל מפאי רועים פרגיות ועד עוגת דבש לצד טיפים שימושיים לחג

    12:10
    19.03.24
    מוטי הלפרין No Comments on 'חוק הרבנים' נגנז: ההתנגדות בקואליציה והמשמעות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פאי רועים פרגיות – מצרכים:

    לשכבת הפירה תפוחי אדמה:
    4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
    3 כפות מיונז
    3 כפות עירית קצוצה
    3 כפות פטרוזליה קצוצה
    2 ביצים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לשכבת הפרגית:
    3 פרגיות קצוצות
    4 בצלים קצוצים
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי:
    1 בצל מטוגן
    1 כוס פירורי לחם

    אופן ההכנה:
    הכיני את שכבת הפירה
    מעכי את תפוחי האדמה לפירה חלק ערבבי עם שאר המצרכים טעמי ותקני תיבול
    שכבת הפרגיות טגני את הבצלים עד להשחמה קלה הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני כ-10 ד' או עד שמשנות את צבען
    תבלי טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה:
    בתוך תבנית זלפי שכבת פירה מעל הניחי את מלית הפרגיות
    מעל זלפי שוב פירה
    ערבבי את פירורי הלחם עם הבצל המטוגן ופזרי מעל שכבת הפירה העליונה
    אפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 ד'
    קררי חלצי והגישי עם רוטב פטריות או צלי
    אפשר להכין ברינגים אישיים או ברינג גדול בקוטר 20 ס"מ
    חשוב לרפד את הרינג בנייר אפיה
    לרינג גדול האפיה תהיה ממושכת יותר תוספת של כ-10 ד'.

    •••••

    קונכיות פסטה במלית פרגית טחונה – מצרכים:

    1 חב פסטה קונכיות למילוי

    למלית:
    1 ק"ג פרגית טחונה
    4 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
    1 כפית צלח
    חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי:
    2 ביצים טרופות
    1 כפית מלח
    2 שיני שום כתושות
    2-3 כפות פטרוזליה קצוצה
    2-3 כוסות פירורי לחם

    לרוטב עגבניות:
    4 עגבניות חלוטות
    500 גר' רסק עגבניות
    1 ליטר ציר עוף
    1/3 כוס שמן
    1/2 כוס רוטב צילי
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות מלח
    3/4 כוס סוכר

    אופן ההכנה:
    בשלי את הקונכיות עד לריכוך סנני ושמני
    הכיני את המילוי
    ערבבי את הפרגית עם הבצל והתיבול והעבירי לשקית זילוף
    מלאי את הפסטה והניחי בתבנית מרופדת נייר אפיה
    חממי שמן עמוק
    טרפי את הביצה עם התיבול
    שימי את הפירורים בכלי נפרט
    טבלי את הפסטה הממולאת בביצה ואז בפירורים וטגני את הפסטה עד להשחמה
    טגני את כל הקונכיות והניחי בכלי עם נייר סופג
    הכיני את הרוטב
    למעבד מזון הכניסי את הרכיבים ועבדי לרוטב חלק
    טעמי ותקני תיבול
    העבירי לסיר סוטאז' ובשלי כחצי שעה ברתיחה עדינה טעמי ותקני תיבול
    אפשרות אחת היא להעביר את הקונכיות אל הסיר ולבשל כחצי שעה
    אפשרות נוספת בצלחת הגשה הניחי רוטב מעל הניחי את הפסטה ומעל סלטון

    •••••

    קנלוני פרגית – מצרכים:

    לבצק:
    2 כוסות קמח
    1/2 כוס שמן
    1/2 כוס מים רותחים

    למלית:
    2 פרגיות ללא העור טחונות
    1 חזה עוף טחון
    4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    פירה מ-2 תפוחי אדמה
    1 כף מיונז לפירה

    לרוטב עגבניות:
    2 בצלים קצוצים
    2 עגבניות בשלות
    1 כוס רוטב צ'ילי
    250 גר' רסק עגבניות
    1 1/2 כוסות מים
    5-6 שיני שום
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3-4 כפיות סוכר

    אופן ההכנה:
    הכנת הרוטב
    את מצרכי הרוטב מלבד הבצלים שימי במעבד מזון וטחני למחית חלקה
    טגני את הבצלים עד להשחמה והעבירי את הרוטב אל הסיר
    הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול
    בשלי כחצי שעה
    הכנת המלית
    טגני את הבצלים עד להשחמה קלה
    הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני עד להשחמה קלה כ-10 ד'
    הסירי מהאש והוסיפי את שאר הרכיבים
    ערבבי היטב
    שימי את המלית בשקית זילוף ומלאי את הקנלוני
    הניחי בתבנית אפיה
    שפכי מעל את הרוטב
    אפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ 40 ד'
    בדקי עם סכין שהפסטה מוכנה

    •••••

    קרמבל אסאדו – מצרכים:

    לבישול האסאדו:
    1 ק"ג אסאדו עם עצם חתוך בין העצמות
    2 בצלים קצוצים
    4 שיני שום פרוסות
    1 1/2 כפיות מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כפית פפריקה מתוקה
    1 כפית גריל עוף
    1 כפית תבלין שקשוקה מתוקה

    לתפוחי אדמה:
    3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן

    לקרמבל:
    2 כוסות קמח
    2 כוסות בוטנים מטוגנים
    100 גר' נטורינה
    1 כפית מלח ים
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כוס גרנולה
    3 כפיות פטרוזליה קצוצה
    3 כפות עירית קצוצה

    אופן ההכנה:
    הכנת האסאדו
    בסיר בישול האאסדו מטגנים את חלקי הבשר עם תיבול של מלח פלפל
    מטגנים משני הצדדים ומוצאים לכלי
    באותו סיר מטגנים את הבצלים והשום להשחמה קלה
    מוסיפים את חלקי הבר מתבלים ומערבבים
    מכסים במים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ 3-4 שעות
    מקררים
    מסננים את הבשר מהרוטב ומוציאים את העצמות
    שומרים את הרוטב
    חותכים את כל הרכיבים לקוביות
    הכנת הקרמבל
    במעבד מזון מעבדים את הרכיבים למסת פירורים
    הכנת התפוחי אדמה
    בתבנית מניחים את קוביות תפוחי האדמה מתבלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך והשחמה
    הכנת הרוטב
    שמים את הרוטב בסיר עם 1 כפית קורנפלור ומבשלים להסמכה
    טועמים ומתקנים תיבול
    הרכבת המנה
    בקערה מניחים בקערה את קוביות תפוחי אדמה מעל מניחים את האסאדו
    מניחים מעל את פירורי הקרמבל בנדיבות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה

    להגשה:
    מעל צלחת מניחים את הקרמבל עם קערית רוטב ליד
    מקשטים בעלי מקרו ומגישים

    •••••

    עוגת דבש ארנסטר – מצרכים:
    10 ביצים
    2.5 כוסות סוכר
    1 כוס שמן
    1 כוס דבש
    4 כוסות קמח
    1 שקית אבקת אפיה
    1 כפית סודה לשתיה
    1 כפית קינמון
    1 כפית ציפורן טחונה
    1 כף קפה מומסת במים רותחים

    אופן ההכנה:
    להפריד ביצים
    להקציף חלבונים עם סוכר בהדרגה לקצף רך ויציב
    לערבב יבשים
    לערבב חלמונים עם שמן ודבש
    לאחד מסות חלמונים אם הקצף ותוך כדי להוסיף יבשים בתנועות קיפול
    לא לערבב יותר מדי
    את המסה יש לחלק ל-4 תבניות אינגליש ולאפות בתנור שחומם מראש לפחות חצי שעה
    אפיה כ-50 ד' בחום של 165 מעלות ואז 10 ד' נוספות בחום של 180 מעלות

    האזינו לתוכנית המלאה:



    0 תגובות