עוגת דמקה עם קרם שוקולד / מירי

    עפר גדנקן 1 Comment on עוגת דמקה עם קרם שוקולד / מירי
    8:01
    07.05.24
    הרב בנימין מילצקי No Comments on הצטרפו לאלפי הלומדים: בבא מציעא דף ס"ט

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חומרים לרולדה הכהה:
    • 5 ביצים
    • 3/4 כוס סוכר
    • 4 כפות קמח
    • 1 כפית א.אפיה
    • 2 כפות קקאו
    • 1 כף שמן
    חומרים לרולדה הבהירה:
    • 5 ביצים
    • 3/4 כוס סוכר
    • 4 כפות קמח
    • 1 כפית א.אפיה
    • גרידת לימון
    • 1 כף שמן
    חומרים לקרם:
    • 2 ביצים שלמות
    • 1/3בקבוק רום
    • 1/2 כוס סוכר
    • 1 אינסטנט פודינג ווניל של עלית
    • 1 כוס שוקולית
    • 2 כפות קקאו
    • 1 כף קפה נמס
    • 200 גר' חמאה

    אופן ההכנה של הרולדות:
    • להקציף את הביצים עם הסוכר
    • להוסיף את שאר החומרים.
    • לשטוח בתבנית תנור ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דק'
    אופן הכנת הקרם:
    • לערבל בבלנדר את כל החומרים לפי הסדר
    • את החמאה לחלק לקוביות ולהוסיף בהדרגה
    אופן הרכבת העוגה:
    • להניח את הרולדה הכהה
    • למרוח חלק מהקרם על הרולדה
    • להניח מעל את הרולדה הבהירה
    • לחצות את הרולדה ל-2 חצאים לרוחב העוגה
    • למרוח קרם על החצי ולהניח את 2 החצאים אחד מעל השני כך שיווצר לנו חצי עוגה 4 שכבות.
    • לחלק את חצי העוגה ל-6 רצועות לאורך.
    • לקחת רצועה אחת- להשכיב אותה על פניה כך שנראה את 4 הקומות: מימין- בהיר, כהה, בהיר, כהה
    • למרוח קרם.
    • לקחת רצועה נוספת ולהשכיב אותה על הרצועה הקודמת אך כעת בסדר הצבעים להיפך: מימין- כהה, בהיר, כהה, בהיר
    • למרוח קרם.
    • לקחת את הרצועה השלישית ולהניח כדוגמת הרצועה הראשונה
    • כך נשים לב שיש לנו 3 קומות גבוהות בדוגמאת דמקה
    • נסובב את הרולדה 90 מעלות כך שתווצר לנו רולדה של 3 קומות על 4 קוביות…
    • לצפות מסביב עם קרם.
    • כך להכין את הרולדה השנייה משלשת הרצועות שנותרו.
    • התוצרת: 2 רולדות מדהימות בדוגמאת דמקה מדהים!!!
    • טיפ – ניתן להחליף את החמאה במרגרינה לעוגה פרווה.



    1 תגובות

    מיין תגובות