והשבוע: עוף, פרגיות ושוקיים | במטבח של מירי

    אשת חיל No Comments on והשבוע: עוף, פרגיות ושוקיים | במטבח של מירי

    במטבח של מירי – והפעם: עוף בבצלצלי שאלוט וערמונים, פרגיות במלית מעושנת ושוקיים אפויים בירקות | לכבוד שבת קודש

    19:23
    16.04.24
    קובי פינקלר No Comments on גלנט: "האיראנים נכשלו במתקפה ויכשלו בהרתעה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האזינו>>>

    עוף בבצלצלי שאלוט וערמונים

    מצרכים

    8 שוקיים עוף חלוטים ונקיים

    600 גר בצלצלי שאלוט קלופים 

    2 חב ערמונים בוואקום

    1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

    1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

    1 כוס יין לבן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור 

    להסמכת הרוטב

    2 כפות קמח

    להגשה

    פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה

    את השוקיים סוגרים בטיגון מכל הצדדים

    מוציאים לצלחת ומניחים בצד

    באותו הסיר מטגנים את בצלצלי השאלוט עד להשחמה קלה

    מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות

    מוסיפים את העוף מכסים בציר עוף ומביאים לרתיחה

    מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה

    מוסיפים את הערמונים ומבשלים חצי שעה נוספת

    הסמכה

    את הקמח מדללים במים וטורפים לקבלת  רוטב חלק

    שופכים על העוף ומביאים לרתיחה נוספת

    מפזרים פטרוזליה ומגישים


    פרגיות במלית מעושנת

    מצרכים

    למעטפת

    6 יח פרגית מרבע עוף שלם עם העור

    למלית

    500 גר' שווארמה הודו טחון

    1-2 ביצים

    1 כוס  פירורי לחם

    1 חב פסטרמה מפולפלת חתוכה לקוביות 

    4 בצלים פרוסים ומטוגנים עד להשחמה

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה

    מעל חתיכת נייר כסף מניחים ניילון נצמד מסדרים את הפרגיות עם החלק של העור על הנייר בצורה חופפת משאירים כ 4 ס"מ מכל צד ריק ללא פריגית

    את מצרכי המלית מלבד פירורי הלחם שמים בקערה ומעבדים למלית חלקה

    מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים כ 2 ד נוספות מניחים בצד לחצי שעה לספיגת טעמים

    מזלפים את המלית באמצע השיצלים ועם הניילון הנצמד והנייר כסף מגלגלים לגליל בקוטר 4 ס"מ

    מגלגלים בצדדים לסוכריה ומניחים בצד

    מסדרים כך את שאר הפרגיות – מתקבלות 2 רולדות

    ממלאים תבנית עד חצי הגובה ומניחים את הרולדות אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות 20 ד'

    מצננים ואז מסירים את הכיסוי 

    מקלפים את הנייר 

    לפני ההגשה מטגנים קלות מכל צד


    בס"ד

     

    רוטב תאילנדי

     

    שוקיים אפויים בירקות

    מצרכים

    12 שוקיים חלוטים ונקיים מנוצות

    למשרה

    11/2 כוסות רוטב תאילנדי

    1 כוס רוטב אלף האיים צילי

    1 כפית א מרק בטעם בצל

    לירקות

    1/2 שקית אפונה קפואה

    1/2 שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה

    15 עגבניות שרי חצויות

    1 בצל פרוס דק

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    5 כפות שמן

    אופן ההכנה

    את מצרכי המשרה יש להעביר לקערה ולערבב

    להכניס את שוקי העוף ולערבב היטב 

    לכסות בנילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתים

    להכנת המנה

    בתבנית 30 על 40 יש לפזר את הירקות לתבל ולערבב

    לסדר את השוקיים מעל הירקות ואת הרוטב שנשאר לפזר מעל ולכסות בניר כסף

    להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ולאפות שעה

    להסיר כיסוי ולאפות עוד כ 10 ד' עד להשחמה



    0 תגובות