גבינה במעטפה • מתכון חלומי ליום מתוק

    אפרת ליבפרוינד No Comments on גבינה במעטפה • מתכון חלומי ליום מתוק
    7:11
    16.05.24
    בנצי לייזרוביץ No Comments on הותרו לפרסום שמותיהם של שני לוחמים שנפלו ברצועה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לפתיחת השבוע בטעם מתוק אנו מגישים מתכון מעטפות גבינה חלומיות (כ- 15 מאפים בינוניים) עם מתכון חזק של השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד

    לבצק שמרים:

    150 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה
    1/2 כוס סוכר
    3/4 כוס חלב או מים
    3 ביצים
    500 גרם קמח
    1/2 כפית מחוקה מלח
    25 גרם שמרים טריים
    3 כפות מים

    למילוי:

    1 חפיסה גבינת 'טוב טעם'
    1 מכל גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
    5 כפות סוכר
    2 כפיות תמצית וניל איכותית
    2 חלמונים

    להברשה:

    2 ביצים
    4 כפות שמנת מתוקה
    1 כף שמן
    1 כף סוכר

    הכנת הבצק: בקערת המיקסר מפוררים את השמרים הטריים. מוסיפים את המים והסוכר ומניחים לתסוס כ- 10 דקות. מוסיפים את המזולה ואת שאר החומרים ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך. אם מתקבל בצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מניחים לתפיחה שעה במקום חמים.
    הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים.

    הכנת המעטפות: מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח. חותכים את העלה לריבועים שמידותיהם כ- 12על 12 ס"מ. מניחים תלולית קטנה מן המלית במרכזו של כל ריבוע. אוספים את קצוות הריבוע ומהדקים היטב.
    מערבבים את חומרי ההברשה. מברישים את המעטפות ואופים אותן כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. 10 דקות לפני תום האפייה מברישים שנית את המעטפות בתערובת הביצים והשמנת. מקררים מעט ובוזקים אבקת סוכר.

    אוי, כמה בתיאבון יהיה לכם—



    0 תגובות