מעבר לאתר המותאם





    ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי כ"ב מרחשוון ה'תשפ"ב | כל המתכונים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    22:12
    02.12.21
    איתי גדסי No Comments on בממשלה הוחלט: קנסות לנוחתים שלא יבצעו בדיקה שנייה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

    פילה סלמון ממולא באספרגוס ברוטב טריאקי
    מצרכים

    4 מנות סלמון ברוחב 7 ס"מ
    למלית
    36 גבעולי אספרגוס
    2 גזרים חתוכים לגוליאן
    3 כפות שמן לטיגון קל
    1/2 כוס רוטב טריאקי
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    את הפילטים של הדג לפרוס דק לדפים ברוחב 7 סמ'
    את האספרגוס יש לחלוט כ 3 ד' במים רותחים מומלחים
    לעצור בישול במי קרח
    למלא את פרוסות הדג באספרגוס ומעט גזר גוליאן לגלגל ולסגור עם קיסם
    להכין כך את כל הדגים
    לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הדגים עד להשחמה קלה
    לאחר שסיימנו לטגן את כל המנות יש להוציא את הקיסמים שסגרו את הדגים
    להוסיף אל המחבת את הרוטב טיראקי להביא לרתיחה להוסיף את המנות של הדג ולגלגל אותם תוך כדי בישול עד לרתיחה נוספת
    להגיש חתוך באמצע

    פילה סלמון במרינדה אסיאתית
    מצרכים
    6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי
    למרינדה
    1/4 כוס טריאקי
    1/3 כוס סילאן
    1/4 כוס מייפל טבעי
    6 שיני שום כתושות
    1 כף פפריקה מעושנת
    3 כפות ממרח בוטנים
    2 כפות בזיליקום קצוץ
    מיץ וזסט מלימון אחד
    1/3 כוס שמן קנולה
    1 כף מלח גס
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    6 כפות ומשום בצבעים

    אופן ההכנה
    מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול
    מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים
    מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות
    אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'

    פילה בורי בקראסט שקדים
    מצרכים ל 4 מנות
    דרגת הכנה-קלה
    4 פלטים בורי
    לתיבול
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    לבלילת הציפוי
    1/2 כוס קמח תופח
    2 ביצים
    1 שן שום כתושה
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
    שמן לטיגון

    לתוספת שעועית
    250 גר' שעועית ירוקה חלוטה
    1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו
    1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

    אופן ההכנה
    תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה
    הכנת הבלילה
    מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים
    מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

    הכנת התוספת
    במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב
    מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.
    מסירים מהאש ומגישים

    אמנון מאודה
    מצרכים
    6 פילטים של אמנון
    4 כפות פסטו בזילקום
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    16 עגבניות שרי
    12 זיתי קלמטה
    חופן עלי בזיליקום- או פטרוזליה

    אופן ההכנה
    סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מעטה
    מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שאי חצויות ו2 זיתי קלמטה
    פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר
    הכיני כך את כל הפילטים
    סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
    פתחי את הניר קלות קשטי בעלי בזיליקום טריים והגישי

    לבריאות!



    0 תגובות