מתכוני חג מיוחדים לסעודות מזינות וטעימות יותר

    עפר גדנקן No Comments on מתכוני חג מיוחדים לסעודות מזינות וטעימות יותר

    תקופת החגים המתקרבת ובאה, דורשת מאיתנו יצירתיות במטבח בהכנת סעודות מגוונות, עשירות ועם זאת, בריאות ומזינות. אחד המאכלים המאפיינים את שולחן החג בחגי תשרי הוא הדגים. אחת הדרכים להעשיר את תפריט החג בדגים במהירות ובקלות היא ע"י שימוש בטונה בקופסה. סטארקיסט מציעה מגוון רחב של מתכונים שמשתלבים נפלא בכל סעודה- תבשילים עשירים למנה עיקרית, סלטים רעננים, פשטידות ועוד.

    9:29
    19.03.24
    התעוררות No Comments on צחוק זה בריא; אבל יש גבולות | פינת אימא מאיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חריימה טונה

    רכיבים לדג:

    4  קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה מסוננות (לשמור את השמן)

     

    רכיבים לרוטב:

    השמן המסונן מקופסאות הטונה

    2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

    10 שיני שום קלופות ופרוסות דק

    1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

    1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק

    1 גזר, פרוס דק

    1  פלפל חריף ירוק, קצוץ

    1  צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ

    6  עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים

    2 כפות פפריקה מתוקה

    1  כף כמון

    2  כפיות סוכר

    1 כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)

    מלח לפי הטעם

    1  ליטר מים

     

    אופן ההכנה:

    מחממים היטב שמן מקופסאות הטונה בסיר.

    מטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.

    מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.

    מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים.

    בוצעים את הטונה ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.

    מבשלים כ-5 דקות, כדי שהטונה תספוג את הרוטב.

    מפזרים כוסברה קצוצה טרייה בהגשה ומגישים חם.

     

    סנייה טונה וחצילים

    רכיבים:

    9 פרוסות חציל אפויות (הוראות בהמשך)

    3/4 כוס טחינה מוכנה סמיכה מעט, אך ניתנת למזיגה

     

    למילוי:

    2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן מסוננות

    1 בצל לבן קצוץ

    4כפות אגוזי מלך קצוצים גס

    4כפות פטרוזיליה

    מעט מוסקט טחון

     

    אופן ההכנה:

    למרוח את פרוסות החציל בשמן זית, להניח בתבנית

    לאפות10  דקות בחום של 200 מעלות.

    לערבב את מרכיבי המילוי יחד.

    להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי

    להניח עוד פרוסת חציל ועוד שכבת מילוי

    לסגור בפרוסת חציל מלמעלה.

    לזלף מעל הכל טחינה ומעט אגוזים לקישוט.

    לאפות את“ המגדל” בתנור 10 דקות (בתנור שחומם מראש ל 180-מעלות(

     

    הצעת הגשה:

    להגיש עם סלט צבעוני: גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות,

    מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

     

     



    0 תגובות