מילפיי מוס גבינה וקפה

    אסתי חדד Comments Off on מילפיי מוס גבינה וקפה
    21:45
    08.05.24
    נתי קאליש No Comments on עדות אישית: "הרב משה הלל אמר בביטחון: תעלו למירון בשמחה רבה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאת: מירי זורגר

    מילפיי בצרפתית "אלף עלים", מוכרת יותר כעוגת קרם שניט או נפוליאון, מיוחדת לקידוש בשבת בבוקר.

    מצרכים:

    1 חב בצק פילאס
    מלית:
    1 ק"ג גבינת שמנת
    300 גר' אבקת סוכר
    2 אינסטנט וניל בטעם צרפתי
    3 שמנת מתוקה
    2 אינסטנט וניל בטעם צרפתי
    לשכבה נוספת 2 כפות קפה נמס
    1/3 כוס ליקר קפה

    אופן ההכנה:

    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים מחוררים במזלג למניעת בועות ואופים עד להשחמה,
    מצננים ומכינים מלית.
    מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט לקצפת חזקה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקרם סמיך וחלק,
    טועמים ומתקנים תיבול.
    מחלקים את הקרם ל2 ולכמות אחת מוסיפים קפה וליקר ומערבבים.
    בתבנית מרופדת בנייר אפיה מורחים את חצי כמות הקרם ומעל מניחים עלה בצק נוסף
    ושוב מורחים את הקרם הנותר מכסים בעלה בצק נוסף.
    מקפיאים ללילה.
    מפשירים שעה ואז פורסים.
    מפדרים באבקת סוכר ומגישים.



    0 תגובות