לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים
סטפן לייק No Comments on לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקיםסטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- מופע צביעות והתחסדות: בהאג הורו להפסיק להילחם ברפיח
- הקב"ה נתן לך שנה לחשוב על התכלית האמיתית שלך
- הרב אברהם יוסף מתקן: מותר לאשכנזים להסתפר בשישי
- חולצו גופותיהם של שלושה חטופים שנרצחו בשמחת תורה
- מותר לנשים לומר קדיש? הרב אברהם יוסף: "לעודד אותה"
תגיות
סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה.
מרכיבים ל- 25 יחידות
מרכיבים ל-25 מיני שושנים:
1/23 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית
1/2 שקית משפר אפיה
100 גרם חמאה רכה
שקית סוכר וניל
2 ביצים גודל L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
קורט מלח
החומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
ביצה 1 גודל L
2 כפות קורנפלור או קמח
כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)
למריחה ולקישוט:
ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
1: מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
2: בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
3: מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
4: משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
5: מפזרים אבקת סוכר.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.