כך תשברו את הצום \\ מתכונים מושלמים מהמטבח של מירי
מירי זורגר No Comments on כך תשברו את הצום \\ מתכונים מושלמים מהמטבח של מיריהשפית מירי זורגר מגישה 5 מתכונים לשבירת הצום בטעם מיוחד: אורונגולושקו (גם אנחנו לא יודעים מה זה), מאפה תפוח אדמה בשכבות, בלינצעס פטריות מוקרם, עוגת שייש ועוגת גבינה סנדוויץ | בתיאבון
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- מסר מפרשת בהר; דווקא כשאנחנו כה רחוקים מההר
- מיכל לאה בת נחמה: בת 4 מירושלים שליבה קרס
- הראיס של מירון: "התיירות במירון ירדה לאפס"
- נתניהו מכחיש שהוזהר מפני חמאס: "ההערכות היו הפוכות"
- המזוזה הגדולה ביותר בעולם? סופר הסת"ם מתאר את התהליך
תגיות
אורונגולושקו
מצרכים
1 ק"ג קמח
1 קובית שמרים
3/4 כוס סוכר
480 מ"ל חלב סויה או מיץ תפוחים
3 ביצים
100 גר מרגרינה נטורינה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
לציפוי
1 כוס שמן
3 כוסות אגוזי לוז גרוסים
200 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל
להגשה
רוטב שוקולד
אופן ההכנה
מכינים בצק מהמצרכים הנל לשים כ 8=10 ד' הבצק יוצא רך מאוד
מכסים בניילון נצמד מתפיחים כחצי שעה
מכינים את תערובת האגוזים
בקערה מערבבים את האגוזים והסוכר
את השמן מניחים בקערה אחרת
הרכבת המנה
קורצים מהבצק עיגולים של 30 גר' טובלים בשמן וא"כ באגוזים
מניחים ברינגים אישיים משומנים
מכינים כך את כל הבצק
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להזהבה
להגיש עם רוטב שוקולד
מאפה תפוח אדמה בשכבות
מצרכים
7 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
100 גר' חמאה
250 גר' גבינה צהובה
מלח פלפל
לרוטב רויאל
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
4 כפות עירית קצוצה
1 1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה פורסים ומרפדים תבנית אפיה
מפזרים מלח פלפל וחתיכות חמאה
הכנת הרוטב רויאל
בקערה מערבבים שמנת מתוקה ביצים ותבלינים
מוסיפים עירית קצוצה
שופכים מעל המאפה
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
בלינצעס פטריות מוקרם
לבלינצעס
4 ביצים
2 כוסות קמח
2 כוסות מים
מעט מלח
4 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
למלית
3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה
50 גר' חמאה
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
3 כפות עירית
מעט פלפל שחור
לרוטב הקרמה
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
מעט אגוז מוסקט
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
300 גר' גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
תחילה מכינים את הבלינצעס
במעבד מזון מניחים את הבלינצעס ומעבדים לעיסה חלקה
מחממים שמן במחבת ומטגנים חבתיות דקות
מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר
הכנת המלית
מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה
מוסיפים את שאר הרכיבים מטבלים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול
ממלאים את עלי הבלינצעס במלית ומקפלים ומניחים בתבנית בינונית
הכנת הרוטב
מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח מטגנים להשחמה
מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים כ 10 ד'
שופכים את הרוטב על הבלינצעס מפזרים גבינה צהובה
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להמסה והשחמת הגבינה
עוגת שייש
מצרכים
15 ביצים מופרדות
21/2 כוסות סוכר
1 1/2 כוסות שמן
1 1/2 כוסות מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפיה
2 סוכר וניל
4 1/2 כוסות קמח
2 כוסות אבקת שוקו
אופן ההכנה
מקציפים חלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
את החלמונים טורפים עם השמן והמית
את הקמח מערבבים עם הסוכר וניל והאבקת אפיה
מוסיפים בתנועות קיפול לסרוגין יבשים ורטובים ומערבבים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה
שופכים אל תבנית בגודל 30 על 40 גבוהה כשהיא מרופדת בנייר אפיה את מחצית מהמסה ואל המחצית הנוספת מוסיפים את אבקת השוקולית וטורפים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה
מעבירים את המסה החומה אל התבנית ויוצרים עם מזלג דוגמת שייש
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואופים כשעה
העוגה מעולה בהקפאה
עוגת גבינה סנדוויץ
מצרכים
לבצק
2 1/2 כוסות קמח
200 גר' חמאה
2 חלמונים
3 כפות סוכר
2 סוכר וניל
30 גר' שמרים
מלית גבינה
2 ק"ג גבינה
3 כוסות אבקת סוכר
2 סוכר וניל
1 שמנת מתוקה
8 ביצים
2 שקיות אינסטנט וניל
אופן ההכנה
להכין בצק מהמצרכים הנ"ל להתפיח לשעה
הכנת המלית
ערבבי את המצרכים לקרם חלק
טעמי ותקני תיבול
הרכבת המנה
חלקי את הבצק ל 2 רדדי ורפדי תבנית בגודל 30 על 40
הניחי מעל הבצק את המלית
רדדי את החצי השיני והניחי מעל גבי המלית
הברישי בביצה
אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10 ד
אפי כ 50 ד' נוספות החום של 160 מעלות
קררי לילה
חתכי למנות
העוגה מעולה בהקפאה
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.