מאפה מיוחד לשבת • ממתק שוקולד שקדים ומרציפן בניחוח תפוז
אתי קצבורג No Comments on מאפה מיוחד לשבת • ממתק שוקולד שקדים ומרציפן בניחוח תפוזזה טעים! ממתק שוקולד שקדים ומרציפן בניחוח תפוז • התחלנו?
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- קמיסר: "ביטבוקסינג? אל תתענגו על וואקלי; זאת לא המטרה"
- "ערים מועטות שניתן לצעוד בהן עם כיפה ללא אבטחה"
- גבורה יהודית בשואה: "העונש על צום כיפור: שבועות של כאבי תופת"
- שלושה לוחמים נפלו באירוע הקשה במעבר כרם שלום
- אזהרה למשקיעים בבסדנו: רשות ניירות ערך בהודעה חריגה
תגיות
ממתק שוקולד שקדים ומרציפן בניחוח תפוז.
חומרים לכ-25 קוביות, בתבנית בגודל 22X14 ס"מ.
למרציפן:
200 גרם שקדים מולבנים
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף מיץ תפוזים טרי
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
לשוקולד:
3 טבלאות (255 גרם) בטעם שוקולד חלב עם שקדים של "כרמית"
2 כפות קרם קוקוס או 1 כף חלב שקדים
1 כפית שמן קוקוס (לא חובה)
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
אז איך מכינים?
טוחנים את השקדים במעבד מזון עם להב פלדה, עד שמתקבלת אבקה אחידה.
מוסיפים לשקדים הטחונים אבקת סוכר, מים, מיץ תפוזים וקליפת תפוז וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת לבצק. אם עדיין יש פירורים, ממשיכים לטחון עוד קצת ואם צריך מוסיפים עוד כף מים.
מעבירים את המרציפן לתבנית ומשטחים באמצעות האצבעות. מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד.
שוברים את טבלאות השקדים למשולשים ומניחים בסיר קטן. מוסיפים קרם קוקוס או חלב שקדים, שמן קוקוס וקליפת תפוז וממיסים מעל להבה קטנה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק. אפשר להמיס גם מעל מים רותחים (בן מארי) או במיקרו.
יוצקים את תערובת השוקולד על המרציפן שבתבנית ומשטחים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים, להתגבשות.
חותכים את הממתק לקוביות ומגישים. את מה שנותר, שומרים בכלי סגור במקרר.
המתכון של הקונדיטור ארי שביט ובאדיבות 'כרמית'.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.