פשטידת סלק וערמונים

    אסתי חדד Comments Off on פשטידת סלק וערמונים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המתכון המנצח בחצי הגמר – משימת "הכנסת אורחים".

    מאת: מלכה חיון

    חודש שבט, המרכולים מציעים את מרכולותיהם לקראת חג ט"ו בשבט ושם בין היתר אפשר למצוא את הערמונים שלדלג עליהם בלתי אפשרי בעליל…
    שילוב הטעמים והמרקמים מעניין ומיוחד והפשטידה איכותית ואוורירית להפליא.

    נ.ב יש צורך להכין רזרבות מן המנה!
    ברור לי שיבקשו "עוד"

    פשטידת סלק וערמונים
    מצרכים לתערובת הסלק:
    50 גר' חמאה + 2 כפות שמן
    1 בצל קצוץ
    חצי כרישה קצוצה
    שני שיני שום פרוסים
    1 תפוח אדמה מבושל ומרוסק
    חבילת עלי סלק (מנגולד) קצוצים
    חצי סלסילת פטריות טריות קצוצות
    חצי מיכל שמנת מתוקה
    100 גר' גבינה צפתית חתוכה לקוביות
    1 ביצה + 2 חלמונים
    2 כפות אבקת מרק פטריות
    שליש כוס קמח

    אופן ההכנה:
    א. ממיסים חמאה ושמן במחבת ומטגנים את הבצל והכרישה עד שיזהיבו. מוסיפים שום, פטריות קצוצות, עלי סלק וממשיכים לטגן כ-5 דק'.
    ב. מוסיפים אבקת מרק פטריות, תפו"א ותבלינים, מערבבים היטב ממשיכים לבשל עד צמצום הנוזלים.
    ג. מוסיפים את הגבינה הצפתית ומערבבים קלות, מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל עוד כ-3 דק' על אש בינונית.
    ד. מסירים מן האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים מיד.

    מצרכים לתערובת הגבינה:
    50 גרם חמאה +2 כפות שמן
    1 בצל בינוני קצוץ
    חצי סלסילת פטריות קצוצות
    300 גר' ערמונים חתוכים לרבעים
    200 גר' גבינת כנען מפוררת
    150 גר' גבינת קוטג'
    150 גר' גבינת שמנת
    2 פרוסות גבינה חתוכה לרצועות
    פלפל שחור ומלח

    אופן ההכנה:
    א. ממיסים חמאה ושמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, הערמונים והתבלינים.
    ממשיכים לבשל על אש בינונית עד צמצום הנוזלים, מורידים מן האש ומצננים.
    ב. מוסיפים את הגבינות לתערובת הערמונים והפטריות ומערבבים.

    סיום
    א. ממלאים תבנית שקעים בזו הדרך: שכבה ראשונה תערובת הסלק, שכבה שנייה תערובת הגבינות והערמונים, שכבה שלישית תערובת סלק.
    אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ45 דק' עד שישחים. לאחר ההוצאה מן התנור מצננים מעט והופכים על גבי משטח.

    הרכבת המנה:
    מוזגים מרק ערמונים בספל. לצידו מניחים את הפשטידה, מקשטים בגבינה צהובה מגוררת, בצל מטוגן ועלי פטרוזיליה ומגישים חם מיד.

    מרק ערמונים
    מרק ערמונים הוא מרק סמיך וקטיפתי שאפשר ורצוי להגיש אותו בכלי קטן בגלל סמיכותו הרבה. המתכון פשוט וקל להכנה.

    מצרכים:
    1 לוף קצוץ דק
    1 בצל קצוץ דק
    50 גרם חמאה
    2 כפות שמן קנולה
    חצי סלסילת פטריות שמפניון
    חצי סלסילת פטריות פורטובלו
    פלפל שחור ומלח
    2 גבעולי סלרי קצוצים
    2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
    500 גרם ערמונים קלופים וחתוכים לרבעים
    מיכל שמנת מתוקה
    גבינה צהובה מגוררת
    חצי כוס יין לבן
    ליטר וחצי מים

    אופן ההכנה:
    א. ממיסים חמאה ושמן ומטגנים את הבצל והלוף עד שיזהיבו. מוסיפים עליהם תפוחי אדמה, פטריות וערמונים ומבשלים כ-4 דק'. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד צמצום הנוזלים.
    ב. מוסיפים פלפל שחור ומלח, טועמים ומתקנים תיבול.
    ג. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-15 דק'.
    ד. ממלאים סיר באחד וחצי ליטר מים, מוסיפים את תערובת הערמונים והפטריות וממשיכים לבשל כ-45 דק'.
    ה. בעזרת מוט טחינה טוחנים את הירקות שבסיר עד לקבלת תערובת סמיכה וקטיפתית.
    ו. לאחר המזיגה לכוס להכניס לכל כוס כפית גבינה צהובה מגוררת.

    בתיאבון!



    0 תגובות