מעבר לאתר המותאם




1

סלסלאות בצק רבוך במילוי בטטות וגבינות

אסתי חדד Comments Off on סלסלאות בצק רבוך במילוי בטטות וגבינות

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

מתכון חצי הגמר למשימת "הכנסת אורחים".

מאת: אתי שקלים

את המתכון הזה יצרתי מתוך החשיבה שמלווה אותי תמיד שאם טוב וטעים, נעביר את זה הלאה שכולם ייהנו.. ואם ניסיתי מתכון שהמצאתי והלך טוב- אז שעוד אנשים ייהנו ממנו

לבצק:
קילו קמח
כף מלח
כוס שמן
חמאת תנובה 200 גרם
2 כוסות מים

למילוי:
3 גבעולים של בצל ירוק
בטטה קצוצה לקוביות
קוביות גבינה צפתית
4 כפות שמנת מתוקה תנובה
כף קמח
בזיליקום
מלח
רבע כפית שום כתוש
4 פרוסות גבינה צהובה מגורדות
למריחה חיצונית ופנימית: ביצה טרופה עם שומשום

לרוטב:
6 פטריות שמפניון פרוסות
כף שמן
בצל קטן
רבע כפית שום
יתרת השמנת המתוקה שנשארה
מלח, פלפל
2 כפות קמח

הוראות הכנה:
לבצק: מרתיחים את כל החומרים פרט לקמח, לאחר שהחמאה מומסת לחלוטין, מכבים את האש ונותנים לנוזלים להתקרר. מכניסים את הקמח, מערבבים היטב ולשים עד לקבלת בצק אחיד. את הבצק יש להכניס שעתיים למקרר.

למילוי:
מטגנים בצל ירוק – קלות כדי שלא יחרך, מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים עד שהבטטה מתרככת, מוסיפים את קוביות הגבינה הצפתית ומטגנים במשך 2 דקות, מוסיפים את השמנת והקמח ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הבזיליקום, המלח והשום.
נותנים לתערובת להצטנן ולאחר מכן מוסיפים את הגבינה הצהובה המגורדת למילוי.

עד שהבצק מוכן לשימוש אפשר להכין את הרוטב:
מטגנים בצל, מוסיפים את הפטריות עד שהן משחימות, מוסיפים את השמנת והקמח ומוסיפים את השום.

להרכבת המנה:
מרדדים את הבצק ומכניסים לתוך תבנית שקעים, מורחים ביצה טרופה בחלק הפנימי של הסלסלה, מוסיפים את המילוי וסוגרים בעדינות עם חתיכת בצק נוספת שרידדנו.
ניתן גם להכין כלי לרוטב שמנת, להדק את הבצק לשקעים (בלי מילוי) ולאפות ולאחר מכן להניח בפנים את הרוטב.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה-40 דקות – עד שמזהיב.
מניחים בכלי יפה ולצד הסלסלה את הרוטב בקלתית החלולה.

בתאבון!



0 תגובות