- רדיו קול חי - -

מאפה פילו עם דג בורי וירקות \\ ניסי גולדרייך

מרכיבים:
תבנית שקעים למאפינס
8 עלים של בצק פילו

למילוי:
2 פילה של בורי (או כל דג שאתם אוהבים) ללא עור חתוך לקוביות
2 כפות שמן שומשום יפני טהור
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
20 זיתי קלמטה
חופן צנוברים קלויים
צרור בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
עירית או בצל ירוק קצוץ לטבעות
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
1 מערבבים בקערה את הדג עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים ומערבבים היטב

2 מחממים תנור ל180 מעלות

3 לוקחים 4 עלים של פילו כשהם אחד על השני ומחלקים ל6 ריבועים שווים

4 מברישים כל עלה במעט שמן זית ומניחים שוב אחד על השני

5 מסדרים בתבנית שקעים את העלים והמדקים לדפנות כמה שאפשר וממלאים כ 2 כפות מהמילוי

6 מכניסים לתנור במסילה אחת לפני האחרונה ואופים 15 דקות ומוציאים

להגשה בשבת כדי לא לאבד את הקריספיות של המאפה יש לחמם על פלטה ללא כיסוי