מרכיבים:
תבנית שקעים למאפינס
8 עלים של בצק פילו
למילוי:
2 פילה של בורי (או כל דג שאתם אוהבים) ללא עור חתוך לקוביות
2 כפות שמן שומשום יפני טהור
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
20 זיתי קלמטה
חופן צנוברים קלויים
צרור בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
עירית או בצל ירוק קצוץ לטבעות
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנה:
1 מערבבים בקערה את הדג עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים ומערבבים היטב
2 מחממים תנור ל180 מעלות
3 לוקחים 4 עלים של פילו כשהם אחד על השני ומחלקים ל6 ריבועים שווים
4 מברישים כל עלה במעט שמן זית ומניחים שוב אחד על השני
5 מסדרים בתבנית שקעים את העלים והמדקים לדפנות כמה שאפשר וממלאים כ 2 כפות מהמילוי
6 מכניסים לתנור במסילה אחת לפני האחרונה ואופים 15 דקות ומוציאים
להגשה בשבת כדי לא לאבד את הקריספיות של המאפה יש לחמם על פלטה ללא כיסוי