מרק עם צבע • ירקות כתומים ותבלינים מתוקים

    בופה No Comments on מרק עם צבע • ירקות כתומים ותבלינים מתוקים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חורף… קר… ואין יותר מחמם, מנחם ומרגיע מאשר ספל מרק מהביל.

    עולם המרקים הוא אין-סופי, ולו אפשרויות אין-ספור לטעמים ולגיוון. לעתים, מרק יכול אפילו להוות ארוחה קטנה ומשביעה בפני עצמה… בואו ליהנות מסיר גדול מלא הפתעות חמימות.

    מרק ירקות כתומים ותבלינים מתוקים

    2 כפות חמאה או שמן
    2 בצלים לבנים גדולים, קלופים וקצוצים
    2 שיני שום פרוסות
    600 גרם בטטה קלופה וחתוכה גס
    2 יח' גזר קלופות וחתוכות גס
    250 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס
    2 ליטר מים
    1/2 ליטר חלב או חלב סויה
    250 גרם שמנת או שמנת צמחית
    2 מקלות קינמון
    2 כוכבי אניס
    1/2 כפית מוסקט טחון
    2 כפות מלח

    לסיום:

    כפית פלפל שחור טחון
    עירית קצוצה
    חבילת ערמונים קלופים
    כף חמאה
    כף סוכר

    אופן ההכנה:

    מחממים בסיר את החמאה. מזגגים את הבצל והשום כ-10 דקות. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות. מניחים את הקינמון וכוכבי האניס בשקיק בישול או קושרים בחוט שמשון לידית הסיר. מוסיפים את החלב והמים ומביאים לרתיחה עדינה. ממשיכים לבשל כשעה עד לריכוך המלא של הירקות. מוציאים את מקל הקינמון וכוכבי האניס וטוחנים במיקסר מוט. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה חוזרת. טועמים ומשלימים טעמים.

    מטגנים קלות במחבת את הערמונים עם החמאה והסוכר לקרמול קל. להגשה: מניחים בצלחת ומפזרים מעל את הערמונים והעירית.

    רוצים עוד מתכונים? חייגו 03-7580052 ויש לכם מנוי למגזין בופה- מגזין האוכל הכשר והיוקרתי רק ב- 80 ₪ לשנה (6 גליונות) חבל לפספס!
    קבלו הצצה למגזין: http://bufet.co.il/

    באנר בופה



    0 תגובות