פשטידת זיתים

    אסתי חדד Comments Off on פשטידת זיתים
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המתכון הזוכה במקום השני במשימת הבריאות.

    מאת: יעל רודל

    אני מאוד אוהבת לאפות, ושנים רבות השתמשתי במרגרינה לצרכי אפיה.
    החלטתי, ואני מאוד משתדלת לעמוד בהחלטה, להשתמש בחמאה במקום במרגרינה (במקרה של אוכל בשרי אני משתמשת בשמן).
    כידוע המרגרינה מכילה כמות רבה של שומן טראנס שמאוד לא בריא, ואילו בחמאה קיימים יתרונות בריאותיים רבים.
    במנה זו השתמשתי בחמאה במקום במרגרינה, גם בריא יותר וגם טעים יותר!

    מצרכים:
    לבצק:
    2 כוסות קמח מלא
    1 אבקת אפיה
    1 חבילת חמאה תנובה
    1 אשל תנובה
    למלית:
    100 גרם גבינה צהובה תנובה
    חצי חבילת זיתים חתוכים לטבעות
    חבילת גבינה לבנה תנובה
    1 אשל תנובה
    3 ביצים
    פלפל שחור

    אופן ההכנה:
    מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
    בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
    לוקחים את הבצק ומשטיחים אותו עם האצבעות בתבנית בגודל A4.
    שופכים מעל הבצק את המלית.
    מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני כשעה, עד להשחמה.

    שיהיה בתאבון והעיקר לבריאות!



    0 תגובות