"דגים לכבוד שבת": פילה ברמונדי עם תוספות מפנקות • צפו

    חיה ספיר 1 Comment on "דגים לכבוד שבת": פילה ברמונדי עם תוספות מפנקות • צפו

    כמידי יום חמישי מגישה השפית מירי זורגר את התכנית "במטבח של מירי" בה היא מביאה מתכונים מיוחדים לאוכל משובח לכבוד שבת קודש | היום בתכנית: פילה ברמונדי, לצד פירה עם טבעות בצל וסלט ברוקולי עם רוטב שום | צפו

    22:58
    24.04.24
    אבי יעקב No Comments on תקלה חמורה ברשת יש חסד: מוצרים ללא כשרות לפסח

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פילה ברמונדי

    מצרכים:

    6 פילטים של ברמונדי

    4 כפות פסטו 

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    16 עגבניות שרי

    12 זיתי קלמטה

    חופן עלי פטרוזליה או בזיליקום

    אופן ההכנה:

    סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מטה, מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שאי חצויות ו2 זיתי קלמטה, פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר, הכיני כך את כל הפילטים, סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, פתחי את הניר קלות קשטי בעלי בזיליקום טריים והגישי.


    סלט ברוקולי

    מצרכים:

    1 שקית ברוקולי קפוא

    לתיבול:

    6 שיני שום קונפי עם קצת מהשמן

    2 כפות פתיתי פלפל אדום מתוק

    5-6 כפות רוטב סויה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לקישוט:

    150 גר' אגוזי קשיו קלויים

    3 כפות שומשום שחור

    אופן ההכנה:

    חולטים ברוקולי במים עם מלח ל 10 ד', מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול, מכינים קונפי שום, בסיר שמים 2 כוסות שמן ו10 שיני שום ומבשלים על אש נמוכה כשעה, מסירים מהאש ומוסיפים פתיתי פלפל אדום מתוק ומניחים לצינון מלא, מסננים את הברוקולי ומעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את שיני השום ומעט מהשמן, מתבלים במלח פלפל ורוטב סויה ומערבבים, לפני ההגשה מפזרים שומשום ואגוזי קשיו ומגישים.


    פירה עם טבעות בצל

    מצרכים:

    5 תפוחי אדמה חתוכים ל 4 מבושלים עד שרכים

    3-4 כפות מיונז

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    5-6 כפות עירית קצוצה

    לטבעות בצל:

    4 בצלים פרוסים ומופרדים לטבעות

    1 כוס קמח

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלל שחור גרוס טרי

    2 כפות אבקת מרק עוף

    אופן ההכנה:

    את תפוחי האדמה יש לסננן מהנוזלים ולמעוך למחית חלקה, מוסיפים מיונז ומתבלים, מוסיפים עירית ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, הכנת טבעות בצל, מערבבים את הקמח והתבלינים, מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב, מטגנים  בשמן עמוק עד להשחמה, מגישים את הפירה ומפזרים מעל את הבצלים.

     


    רוטב שום

    מצרכים:

    1 כוס מיונז

    3 כפות עירית קצוצה או שמיר

    2 שיני שום

    1/3 כוס חומץ

    1/3 כוס מים

    2 כפיות סוכר

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    במעבד מזון לעבד את כל המצרכים, לטעום ולתקן תיבול.

    שבת שלום, ובתיאבון!

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      אם אפשר לכתוב את המתכון של העגבניות שרי עם השום-זה לא מופיע כתוב תודה