"במטבח של מירי" | פרק הפתיחה

    חיה ספיר 2 Comment on "במטבח של מירי" | פרק הפתיחה

    תוכניתה החדשה של השפית והקונדיטורית מירי זורגר "ניחוחות שבת" בתוכנית וידאו חדשה וויזואלית "במטבח של מירי" | בפרק הפתיחה מכינה זורגר אסדו דובדבנים, גלילי חציל ברוטב עגבניות ופילה לברק בציפוי שערות קדאיף | צפו

    15:47
    16.04.24
    אתר קול חי No Comments on "איך סידרת את זה?": מרן הרב אלבז בקטע אדיר מחידון ההלכה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אסדו דובדבנים

    מצרכים:

    1 נתח אסאדו  במשקל כ 2ק"ג

    6 בצלים פרוסים

    5-6 שיני שום

    1 כפית מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    3 כפות סילאן

    3 כפות סוכר חום

    300 גר' דובדבנים קפואים או מצנצנת עם הנוזלים

    אופן ההכנה

    מטגנים את הנתח מתובל במלח פלפל לסגירה

     מטגנים את הבצלים והשום מוסיפים את הסילאן והסוכר והתבלינים ומערבבים היטב

    מוסיפים את הדובדבנים  ומערבבים

    מניחים את הנתח המטוגן ומערבבים מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול

    מבשלים כשלוש שעות או עד לריכוך

    המנה מעולה בהקפאה 

    מגישים עם  פירה תפוחי אדמה ובצל קרנץ'

     

    גלילי חציל ברוטב עגבניות 

    מצרכים

    3 חצילים פרוסים לאורך  

    למלית

    250 גר' שווארמה הודו טחונה – האריזה לפח הכתום

    250 גר' פרגית טחונה – קלקר לפח הכתום

    4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3-4 כפות רסק עגבניות – קופסת שימורים לפח הכתום

    1 כוס אורז מבושל – שקית אורז האריזה לפח הכתום

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה – קופסת תבלינים מפלסטיק לפח הכתום

    1 כפית פפריקה מעושנת

    3-4 כפות סוכר

    לרוטב עגבניות

    500 גר' רסק עגבניות – קופסת שימורים לפח הכתום

    500 מ"ל ציר עוף

    1/3 כוס שמן – הבקבוק פלסטיק לפח הכתום

    1 וחצי כפיות מלח

    4-5 כפות סוכר

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות פפריקה מתוקה

    2 כפיות גריל עוף

    3 עגבניות חלוטות  ללא הקליפה

     

    אופן ההכנה

    את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים

    הברישי את החציל בשמן משני צידיו והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה

    אפי עד להשחמה

    הכנת הרוטב

    יש לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ולעבד למחית חלקה 

    לשים בסיר ולבשל לרתיחה 

    להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה

    לטעום ולתקן תיבול

    הרכבת המנה

    מכדררים קציצה בשקל של כ 60 גר' ומניחים בבסיס החציל

    מגלגלים ומניחים בתבנית

    מכינים כך את כל החצילים 

    שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה 

    מקשטים עם שערות  קרישה

     

    פילה לברק בציפוי שערות קדאיף

    מצרכים

    4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

    לציפוי

    2 ביצים

    2 כפות קמח

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    500 גר' שערות קדאיף מופשרות

    שמן לטיגון עמוק

    להגשה -סלטון

    2 כוסות אפונה קפואה מופשרת – שקית לפח הכתום

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום כתושות

    מלח

    פלפל שחור 

    מיץ מחצי לימון

    לקישוט

    איולי פסטו

    2 ביצים חלוטות

    1 צרור פטרוזיליה – שקית לפח הכתום

    4 שיני שום

    מלח

    פלפל

    2-3 כוסות שמן – בקבוק שמן פלסטיק לפח הכתום

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות 

    מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי 

    עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה

    מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ

    לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות

    מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה

    הכנת הסלטון  אפונה

    במחבת מטגנים בצל עד להשחמה

    מוסיפים שום ומטגנים כדקה

    מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים

    טועמים ומתקנים תיבול

    לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה

    טועמים ומתקנים תיבול

    מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים

    מקשטים באיולי פסטו

     



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      הייתי מאוד רוצה לדעת אם יש אפשרות להקפיא את המנות ?