אוהבים לאפות? מאכלים וקינוחים טעימים באפייה קלה

    חיה ספיר 1 Comment on אוהבים לאפות? מאכלים וקינוחים טעימים באפייה קלה

    כמידי שבוע ביום חמישי בתכנית 'ניחוחות שבת' מגישה מירי זורגר מתכונים מיוחדים לכבוד שבת קודש | השבוע הגישה זורגר שישה מתכונים למאכלים אפויים בתנור, במגוון סגנונות | בתיאבון:

    ניחוחות שבת
    10:20
    25.04.24
    קובי פינקלר No Comments on ועדה מיוחדת בצה"ל תבחן את הוקרת החטופים והאזרחים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לחמניות שוקולד צ'יפס

    מצרכים:

    1 ק"ג קמח

    50 גר' שמרים

    3/4 כוס שמן

    2 ביצים

    100 גר' חמאה

    1/2 כוס סוכר

    400 מ"ל מים או חלב

    300 גר' שוקולד ציפס

    1 כפית מלח

    אופן ההכנה:

    בקערה שמים את המצרכים מלבד השוקולד צ'יפס ומעבדים לבצק אחיד, לשים במשך 8 דק'  מוסיפים את השוקולד צי'פס ומעבדים 2 ד' נוספות, אם הבצק נוזלי מדי אפשר להוסיף מעט קמח, מתפיחים כשעה את הבצק, יוצרים כדורים מהבצק במשקל של 30 גר' ומכדררים, מניחים בתבנית שקעים של מאפינס מיני, מורחים בביצה , אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 ד' או עד להשחמה.

    כדורי גבינה

    כדורי גבינה אלו הכנתי לשבע ברכות של אחי היקר… לקחתי את המתכון מספר בישול ישן וממש נהנתי להכין אותו, היום אני מכינה ממנו כיכרות ועוד המון צורות יפות ומעניינות.. .אפשר למלא במסה הזו עגבניות שרי ופלפלים קטנים.

    מצרכים:

    250 גר' גבינת שמנת

    150 גר' גבינת פטה

    2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

    1 שן שום כתושה

    מלח ממש מעט

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    במעבד מזון לערבב את כל המצרכים למסה חלקה לטעום ולתקן תיבול, להכין כדורים ולצפות בעירית קצוצה וכד'.

    לביבות בטטה אפויות

    מצרכים:

    4 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות ס"מ על ס"מ

    1 תפוח אדמה מבושל לפירה

    2-3 ביצים

    4 כפות בצל ירוק קצוץ

    1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן עד להשחמה

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור

    1 כף רוטב סויה

    1 כוס פירורי לחם

    אופן ההכנה:

    את קוביות הבטטה להעביר לתבנית לשים מלח ופלפל ומם ולערבב, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד לריכוך והשחמה, בקערה יש לשים את הפירה הבצל המטוגן ושאר הרכיבים ולערבב היטב, להוסיף את הבטטות האפויות ולערבב, לטעום ולתקן תיבול, להעביר את המסה לשק זילוף לעבודה מהירה ונקיה, בתבניות שקעים נמוכות יש לזלף את המסה בכל השקעים, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה והתייצבות, להגיש עם שמנת חמוצה.

    לאפות במחבת

    מצרכים:

    3.5 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)

    18 גר' מלח (3 כפיות)

    20 גר' סוכר (כ-כף גדושה)

    כוס וחצי מים פושרים

    כף וחצי שמרים

    2 כפות שמן זית

    2 כפות שמן קנולה

    אופן ההכנה:

    לשים כ 10 ד' לבצק רך, מחלקים ל 9 מתפיחים שוב, מרדדים כל כדור דק, ואופים על מחבת כ 2 ד' מכל צד או עד להשחמה.

    אצבעות תפוחים

    מצרכים:

    למלית התפוחים:

    10 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

    1/2 כוס סוכר חום

    מעט וניל או מעט קינמון

    2 כוסות פקאן קצוץ

    לבצק:

    4 כוסות קמח

    1 כוס מים רותחים

    3/4 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1 כפית סוכר

    לציפוי:

    ביצה מקושקשת

    אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    הכנת המלית:

    חממי שמן במחבת העבירי את התפוחים וטגני עד להשחמה קלה, הוסיפי את הסוכר וטגני תוך כדי עירבוב, המשיכי לטגן עד שהנוזלים מתאדים להסיר מהאש ולהוסיף וניל ואגוזים ולקרר, להכין בצק ולחלק ל 2 לרדד למלא  ולגלגל ולרולדות, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולסמן מנות, להבריש בביצה ולפזר אבקת סוכר, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 עד להשחמה.

    חיתוכיות פקאן

    תבנית 20 על 20

    מצרכים:

    לבצק:

    140 גר' קמח

    20 גר' קורנפלור

    100 גר' חמאה

    40 גר' אבקת סוכר

    מעט מלח

    רבע כפית א אפיה

    1 כפית ת וניל

    1-2 כפות חלב

    מלית:

    200 גר' פקאן קצוץ

    50 גר חמאה מומסת 

    100 גר סוכר חום

    40 גר' דבש

    מעט מלח

    1 כף חלב

    אופן  ההכנה:

    הכנת הבצק:

    מעבדים למסת פירורים ומרפדים בתבנית מקררים, מערבבים את מצרכי המלית מלבד הפקאנים מוסיפים את הפקאן ומערבבים, שופכים על הבצק, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה, מקררים וחותכים.

     

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      אני מאוד נהנית לשמוע את תוכניתה המקסימה של מירי ,אשמח לקבל את המתכון של היום , לאפות בטיגון במחבת.
      תודה רבה.