ניחוחות שבת: מתכונים מנצחים ופשוטים להכנה, בטעמים נפלאים

    מירי זורגר 5 Comment on ניחוחות שבת: מתכונים מנצחים ופשוטים להכנה, בטעמים נפלאים

     השפית  והקונדיטורית  מירי זורגר הגישה כמדי שבוע בתוכנית 'ניחוחות שבת'  סדרת מתכונים מושלמים | השבוע הציגה מגוון מתכונים, קלילים להגשה כקינוח לאחר סעודת השבת | אלו המתכונים שיעשו לכם את השבת

    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מירי זורגר היא המאסטר שף של העולם החרדי: שפית, קונדיטורית ויועצת קולינרית. זורגר הייתה שופטת בתחרות "השפית הבאה" ברדיו "קול חי" שחיפש את המאסטר שף של הבשלניות החרדיות, לכבוד השבת  היא מציעה מגוון מתכונים שהם גם פרווה שהוצגו היום בתוכנית "ניחוחות שבת".

    גליליות  קקאו פריכות ומעולות!!!

    מצרכים

    6 כוסות קמח

    400 גר' מרגרינה

    4 כפות סוכר

    1 כוס מים

    למלית

    2 כוסות סוכר

    1 כוס קקאו

    1 שקית אינסטנט וניל

    1/2 כוס שמן

    1 ביצה

    2 סוכר וניל

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל

    ושמים למנוחה של חצי שעה

    את מצרכי המלית שמים במעבד מזון ומערבבים למחית חלקה

    טועמים ומתקנים תיבול

    מחלקים את הבצק ל 4 מרדדים לעלה צר וארוך מורחים את המלית ומגלגלים

    מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה וחותכים

    אופים בתנור שמחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

    העוגיות מעולות בהקפאה

    גנש  נוגט על מקל

    מצרכים

    500 גר' שוקולד מריר פרה

    150 מ"ל קצפת צמחית

    200 גר' נוגט

    1/3 כוס ליקר קפה או שוקולד

    ציפוי

    200 גר' שוקולד מריר פרה

    50 מ"ל קצפת

    1 כף גלוקוזה

    3 כפות מים

    לקישוט

    סוכריות עדשים מיני של עלית

    אופן ההכנה

    ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק מוסיפים נוגט וליקר ומערבבים למחית חלקה

    מוזקים לתבנית כדורים  שמים מקלות ומקפיאים לשעה

    מכינים את הציפוי

    ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק

    מוסיפים גלוקוזה ומים ומערבבים לקרם חלק ומבריק

    טובלים את הכדורים ומצפים בסוכריות

    מניחים על  תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים לשעה

    עוגיות בצורות

    מצרכים

    2 1/2 כוסות קמח

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    100 גר' פירורים משוקולד חלב

    1 כף קפה נמס

    1 ביצה

    אופן ההכנה

    מהמצרכים הנ"ל מלבד הביצה יש להכין בצק פירורי

    להוסיף את הביצה ולעבד עד שנהיה בצק

    להניח במקרר לשעה

    לרדד ולחתוך בצורות הרצויות

    אפיה בחום של 175 מעלות עד להשחמה

    אפשר לקשט בשוקולד מומס עם מעט שמן ולטבול את העוגייה בשוקולד וא"כ  בסוכריות צבעוניות

    גרנולה קורנפלקס

    מצרכים

    1/3 כוס שמן

    50 גר' מרגרינה

    1/2 כוס סוכר

    3/4 כוס סירופ מייפל

    7 כוסות קורנפלקס

    2 כוסות גרעיני חמניה

    2 כוסות גרעיני דלעת

    2 כוסות קשיו

    2 כוסות שומשום

    2 כוסות שקדים מולבנים מקלות

    אופן ההכנה

    את השמן המרגרינה הסוכר והמייפל ממיסים בסיר

    אל הסיר מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומערבים

    משטחים בשתי תבניות גדולות ואופים כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות

    מפוררים לחתיכות קטנות

    אצבעות תפוחים

    מצרכים

    למלית התפוחים

    10 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

    1/2 כוס סוכר חום

    מעט וניל או מעט קינמון

    2 כוסות פקאן קצוץ

    לבצק

    4 כוסות קמח

    1 כוס מים רותחים

    3/4 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1 כפית סוכר

    לציפוי

    ביצה מקושקשת

    אבקת סוכר

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    חממי שמן במחבת העבירי את התפוחים וטגני עד להשחמה קלה

    הוסיפי את הסוכר וטגני תוך כדי ערבוב

    המשיכי לטגן עד שהנוזלים מתאדים להסיר מהאש ולהוסיף וניל ואגוזים ולקרר

    להכין בצק ולחלק ל 2 לרדד למלא  ולגלגל ולרולדות

    להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולסמן מנות

    להבריש בביצה ולפזר אבקת סוכר

    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 עד להשחמה

     

    קרולר-בצק רבוך מטוגן

    מצרכים

    מצרכים

    240 מ"ל מים

    150 גר' מרגרינה ללא שומן מוקשה

    15 גר סוכר

    150 גר' קמח לבן

    מעט מלח

    2-3 ביצים

    2 חלבונים טרופים-רק אם צריך

    שמן לטיגון עמוק

    לציפוי

    120 גר' אבקת סוכר

    25 גר' דבש

    35 מ"ל חלב סויה

    אופן ההכנה

    בסיר שמים את המים המרגרינה הסוכר והמלח

    מביאים לרתיחה עד שהמרגרינה נמסה

    מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות

    מעבירים לקערת המיקסר ופותחים עם וו גיטרה כ 2 ד

    מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לקרם חלק

    חותכים ריבועי ניר מנייר אפיה

    מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן

    מזלפים חישוקים על הנייר מכניסים את הקרולרים אל השמן החם

    מעבירים 3-4 יחידות לפי גודל הסיר אך לא יותר מדי

    מטגנים משני הצדדים עד להשחמה

    מערבבים את מצרכי הציפוי וטובלים את הקרולרים בציפוי ומגישים

    קרואסוני שוקולד

    מצרכים

    1 ק"ג קמח

    40 גר' שמרים

    1 כוס מים פושרים

    1 1/2 כוסות מיץ תפוזים

    300 גר' מרגרינה לאפיה

    2 ביצים

    1/2 כוס סוכר

    2 סוכר וניל

    1 א אפיה

    מלית

    1 כוס קקאו

    3 כוסות סוכר

    1 מרגרינה לאפיה רצוי שתהיה רכה

    1 שקית אינסטנט וניל

    1 ביצה

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק תחילה

    מעבדים את המצרכים לבצק רך, חייב לישה של לפחות  7-8 דקות

    מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה

    הכנת המלית

    במעבד מזון שמים את המצרכים ומעבדים לקרם חלק

    מגולגלות שוקולד מקמח מלא

    מצרכים לבצק

    4 כוסות קמח מלא

    1 כוס מים רותחים

    1 כוס שמן

    2 כפות סוכר

    1/2 כפית מלח

    למלית

    100 גר' קקאו

    300 גר' סוכר

    1 כפית תמצית וניל

    200 גר' חמאה רכה

    1 שקית אינסטנט וניל

    1 ביצה

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל

    את רכיבי המלית הניחי במעבד מזון  וערבבי עד לקבלת מסה חלקה ורכה

    חלקי את הבצק ל 2 מרחי בממרח השוקולד וגלגלי

    חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית סיליקון אופים עד להשחמה

    מכינים כך את כל הבצק…



    5 תגובות

    מיין תגובות
    1. 3

      למה אין תמונה אינה דומה ראיה להשמיע.