מעבר לאתר המותאם





    ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי ט"ו מרחשוון ה'תשפ"ב | כל המתכונים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    21:46
    05.12.21
    אבי יעקב No Comments on סדרת הפיגועים בבירה; ראש העיר מרגיע: "ירושלים העיר הכי בטוחה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

    אורז עם אפונה ופטריות:
    מצרכים
    2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
    1 גזר חתוך לקוביות קטנות
    1 סלסילת פיטריות שמפיניות חתוכות לפרוסות
    2 כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר
    2כוסות אורז
    1/3 כוס שמן
    4 כוסות מים
    1 כפית מלח
    מעט כפית פלפל שחור

    אופן ההכנה
    מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה מוסיפים את הגזר מטגנים עד להשחמה קלה מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה ד נוספות
    מוסיפים אפונה ומטגנים מוסיפים את האורז המים ומתבלים
    מבשלים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ 20 ד' או עד שהמים התאדו
    טועמים ומתקנים תיבול
    משאירים מכוסה עד להגשה

    ירקות אנטי פסטי
    מצרכים
    2 חצילים קלופים פרוסים מומלחות
    4 בטטות קלופות פרוסות
    2 פלפלים ירוק בהיר חתוכים
    2 פלפלים אדומים חתוכים
    1/2 כרוב פרוס
    2-3 חב אספרגוס קלופים
    4-5 קישואים פרוסים
    2 בצלים סגולים חתוכים ל4
    1 חב ברוקולי
    לתיבול
    שמן
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    את הירקות מסדרים בתבנית
    מעל משמנים ומפזרים מלח פלפל
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    ירקות בתחמיץ בהרט-טורשי-כפול 2 
    מצרכים
    4 גזרים חתוכים
    3/4 כרובית פרחים
    1/2 כרוב
    3 קולרבי חתוך
    2 פלפלים חריפים קצוצים
    2-3 עלי סלרי קצוצים
    2 גמבה חתוך
    לתחמיץ מס 1
    1 1/2 כוסות חומץ
    3 כוסות מים
    1 כף מלח
    1 כף סוכר
    תחמיץ מס 2
    1/2 כוס חומץ
    3 כפות בהרט חמוצים
    2 כפות שמן
    1 ראש שום

    אופן ההכנה
    את התחמיץ הראשון מביאים לרתיחה מניחים את הירקות ל2 דק בתחמיץ הרותח מוציאים ומעבירים לצנצנת מכבים את האש
    מוסיפים את מצרכי תחמיץ מס 2 מוסיפים אל הסיר עם התחמיץ ומערבבים
    שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה
    מניחים לשעתים במקרר ומגישים

    ירקות מוקפצים עם פסטה אורז
    מצרכים
    2 בצלים קצוצים
    4 שיני שום כתושות
    2 גזרים חתוכים לגוליאן
    3 קישואים חתוכים לאצבעות
    4 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות
    1/2 כרוב לבן קצוץ
    2 כוסות אפונה קפואה
    1 חב אטריות אורז רחבות

    לתיבול
    1/2 כוס רוטב סויה
    1/3 כוס שמן
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה
    2 כוסות קשיו מטוגן במעט שמן
    1 חב איטריות נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן

    אופן ההכנה
    במחבת ווק מתחילים בטיגון הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את השום ואז את שאר הירקות לפי סדר הקשחות שלהם
    מטגנים תוך כדי הקפצה עד שירקות הקשים מעט רכים
    מתבלים ומערבבים מוסיפים את אטריות הנודלס מערבבים ומגישים מיד
    מפזרים אגוזי קשיו לפני ההגשה

    סטייק כרוב
    מצרכים
    1 כרוב פרוס
    שמן זית
    מלח ים
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    פורסים את הכרוב ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה
    משמנים מתבלים
    אופים בתנור שחומם עד להשחמה
    מגישים עם טחינה או איולי

    שעועית בפסטו
    מצרכים
    500 גר' שעועית קפואה חלוטה
    לפסטו
    1 צרור פטרוזליה
    4-5 שיני שום
    1 כוס שמן
    1 כוס צנוברים מטוגנים קלות
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי
    1 כוס שקדים פרוסים קלויים קלות
    1/2 כוס שומשום לבן
    3 כפות שומשום שחור

    אופן ההכנה
    במעבד מזון שמים את מצרכי הפסטו ועבדי למחית חלקה
    שימי בקערה את השעועית שפכי מעל 4-5 כפות פסטו וערבבי
    טעמי ותקני תיבול
    שפכי מעל את השומשומים והשקדים והגישי

    כרובית אפויה מוגשת עם טחינה ועגבניות
    מצרכים
    1 כרובית מופרדת לפרחים שטופה ונקיה

    לאפיה
    שמן לזילוף
    1 כפית מלח גס
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה
    1 כוס טחינה גולמית
    2 כוסות רסק עגבניות ערבי שהכנו לבד
    פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה
    את פרחי הכרובית אני מניחה בתבנית אפיה
    מעל מפזרת מלח ופלפל ומעל את השמן
    מערבבת את הכרובית עם התיבול ומשטחת על התבנית
    מכניסה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

    הגשה
    מסדרים פרחים של כרובית מעל מזלפים טחינה גולמית ומעל מניחים כפיות של רסק עגבניות
    ומעל מפזרים פטרוזליה קצוצה
    מעל מסדרים את הסגרים עם הסלמון
    מגישים בטמפרטורת החדר

    חציל שניצל במלית אורז וירקות
    מצרכים
    2 חצילים פרוסים לאורך מומלחים
    לציפוי
    3 ביצים מטובלים עם 1/2 כפית מלח
    2 כוסות קמח
    3-4 כוסות פירורי לחם

    למלית
    2 כוסות אורז לא מבושל
    2 בצלים קצוצים
    3 גזרים מגוררים
    2 סלסילות פטריות קצוצות
    4-5 בצלים ירוקים קצוצים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 מיכל של 250 גר' רסק עגבניות
    1 כפית פפריקה מתוקה
    1 כפית פפריקה מעושנת
    1/3 כוס שמן

    לרוטב
    500 גר' רסק עגבניות
    500 מ"ל מים
    1/3 כוס שמן
    1 וחצי כפיות מלח
    4-5 כפות סוכר
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    2 כפיות גריל עוף
    3 עגבניות חלוטות ללא הקליפה

    אופן ההכנה
    את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים
    מחממים שמן במחבת מתאימה
    טובלים את החציל בקמח א"כ בביצה ואז בפירורים ומטגנים כמו שניצל משני הצדדים

    הכנת האורז
    מטגנים בצל להשחמה
    מוסיפים את הגזר מטגנים קלות
    מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה של הפטריות
    מוסיפים את האורז ומערבבים

    הכנת הרוטב
    את רכיבי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולטחון למחית חלקה
    לטעום ולתקן תיבול
    להעביר לסיר לבשל לרתיחה

    מרק קטניות
    מצרכים
    2 בצלים קצוצים
    4 שיני שום כתושות
    2 גזרים קצוצים לקוביות
    1 קולרבי קצוץ לקוביות
    2 קישואים קצוצים לקוביות
    1 גמבה קצוצה
    1 שורש של סלרי קצוץ
    1 שורש פטרוזליה קצוץ
    3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
    1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה
    1 כוס שעועית חומה מושרת לילה
    1 כוס חומוס מושרה לילה
    2 כוסות עגבניות טחונות
    1 מיכל רסק עגבניות

    לתיבול
    1 כפית מלח
    2 כפיות פפריקה מעושנת
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כפית כמון
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    1 כפית תבלין גריל עוף
    2 כפיות סוכר

    להגשה
    פטרוזליה קצוצה
    אופן ההכנה
    בסיר של 6 ליטר טגני בצלים ושום עד להשחמה
    הוסיפי את הגמבה וטגני הוסיפי את שאר הירקות וטגני כ 5 דקות
    הוסיפי מים למילוי של חצי הסיר הוסיפי קטניות והביאי לרתיחה תבלי ובשלי 2 שעות מכוסה על אש נמוכה
    \טעמי ותקני תיבול
    הגישי עם קוביות לחם אפויות ופטרוזליה קצוצה.

    לבריאות!



    0 תגובות