מעבר לאתר המותאם





    ניחוחות השבת: מתכוני הארוחות שהוצגו בתכנית

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות השבת: מתכוני הארוחות שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי כ"ד תשרי ה'תשפ"ב | כל המתכונים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    22:30
    25.01.22
    צבי טסלר No Comments on בושה: ישראל מספקת חיסונים לרשות הפלסטינית

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

    שווארמה בתבנית:
    מצרכים
    1 ק"ג פרגית ללא עור מדוקקת
    תערובת התבלינים
    2 כפיות תבלין גריל עוף
    2 כפיות פפריקה מעושנת
    2 כפיות כמון
    1 כפית מלח
    2 שיני שום כתושות
    1 כפית פלפל שחור
    2 כפות קורנפלור
    2 כפות מיונז
    3 כפות שמן זית

    אופן ההכנה
    את תערובת התבלינים מערבבים בקערה טועמים ומתקנים תיבול
    מעבירים אל הקערה את הפרגיות ומערבבים היטב
    מסדרים את הפרגיות בשכבות מהודקות בתבנית אינגליש ומניחים במקרר לשעה
    מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים 45 ד' לא מכוסה
    מוציאים ולפני הארוחה חותכים לחתיכות

    גראטן תפוחי אדמה ובטטה אפויות
    מצרכים לתבנית בינונית
    4 תפוחי אדמה פרוסים דק במעבד מזון
    2 בטטות קלופות ופרוסות דק במעבד מזון
    2 כפיות מלח
    1/2 כפית פלפל שחור טחון
    1 כפית תבלין פילדלפיה
    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה
    את הירקות הפרוסים אני שמה בקערה
    מעל שמה את התבלינים ומערבבת הייטב
    מניחה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה בתבנית בינונית
    מחממת תנור לחום של 200 מעלות
    אופים את הגראטן עד להשחמה כ 40 ד'

    אורז עם אפונה ופטריות
    מצרכים
    2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
    1 גזר חתוך לקוביות קטנות
    1 סלסילת פיטריות שמפיניות חתוכות לפרוסות
    2
    כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר
    2כוסות אורז
    1/3 כוס שמן
    4 כוסות מים
    1 כפית מלח
    מעט כפית פלפל שחור

    אופן ההכנה
    מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה מוסיפים את הגזר מטגנים עד להשחמה קלה מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה ד נוספות
    מוסיפים אפונה ומטגנים מוסיפים את האורז המים ומתבלים
    מבשלים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ 20 ד' או עד שהמים התאדו
    טועמים ומתקנים תיבול
    משאירים מכוסה עד להגשה.

    פילו במלית פרגית
    מצרכים
    כ 10 דפי פילו
    להברשה
    תרסיס שמן או שמן
    למלית
    6 פרגית -כרעיים מפלטות ללא עור ועצמות חתוכות לקוביות קטנות
    3 בצלים קצוצים
    2 סלסילות פטריות קצוצות
    לתיבול
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור
    1 כפית פפריקה מתוקה
    1/2 כפית גריל עוף
    לציפוי
    ביצה טרופה
    שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה
    הכנת המלית
    מחממים שמן במחבת ומתחילים לטגן את הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את הפטריות ומטגנים 4 דקות או עד להשחמה קלה
    מוסיפים את העוף ומתבלים מטגנים את הכל יחד עד שהעוף מוכן
    מניחים במסננת לסינון הנוזלים
    מצננים
    חותכים את דפי הפילו בגודל של 10 ס"מ על 10 ס"מ כ 4 שכבות לכל מנה
    בין שכבה לשכבה מרססים או מברישים בשמן
    במרכז העלה מניחים כף מלית קושרים לשק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
    מברישים את שקיקי הפילו בביצה טרופה ומפזרים שומשומים
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    לבריאות!



    1 תגובות

    מיין תגובות