שינויים במשרד המשפטים: טיפול בפשיעה ובחברה הערבית

    צבי טסלר וישראל רובין No Comments on שינויים במשרד המשפטים: טיפול בפשיעה ובחברה הערבית

    שר המשפטים מקדם מהלכי חקיקה שיסייעו בטיפול בפשיעה החמורה הגואה בחברה הערבית הנשק הבלתי חוקי | לצד זאת, מונו מינויים לטיפול בשיקום הטיפול בפשיעה ומניעתה

    משרד המשפטים
    14:34
    24.04.24
    נתי קאליש No Comments on שמחה מעורבת בעצב: הברית תתקיים לאחר הלוויה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    שר המשפטים פרסם תזכיר חוק שנועד להרחיב את סמכויות החיפוש המשטרתי על מנת לקדם את המאבק בפשיעה בכלל ובפרט המאבק בפשיעה המאורגנת בחברה הערבית.

     

    סגן ראש הממשלה ושר המשפטים סער מקדם באופן מואץ מהלכי חקיקה שיסייעו בטיפול בפשיעה החמורה הגואה בחברה הערבית הנשק הבלתי חוקי ופגיעות וקרבות החמולות על רקע כבוד המשפחה.

    בהתאם לכך הופץ היום להערות הציבור תזכיר לתיקון העילות הקבועות בסעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) שבהתקיימן מוסמך שוטר לערוך חיפוש במקום בלא צו בית משפט.

     

    סעיף 25 לפקודה קובע כיום ארבע עילות לחיפוש במקום בלא צו בית משפט, אשר מאופיינות בכך שבהתקיימן, הצורך לערוך את החיפוש הוא דחוף, ופניה לבית המשפט לקבל צו חיפוש תסכל את מטרתו. בתזכיר מוצע לחוקק, נוסף על העילות המעוגנות היום בפקודה, עילה נוספת שעניינה סמכות חיפוש לצורך תפיסת ראיה בקשר לעבירות פשע חמור, מחמת חשש לפגיעה בה או להעלמתה.

     

    ההצעה, שהוכנה על ידי ייעוץ וחקיקה (משפט פלילי), נועדה להרחיב את סמכויות החיפוש הנתונות למשטרה במטרה להביא לעליה בהיקף כלי הנשק והאמל"ח הנתפסים בטווח הזמן המיידי ובקידום החקירה וההעמדה לדין תוך זמן קצר, באופן שירתיע את העבריינים מלבצע את העבירות. עיקר התיקון המוצע נועד ליתן בידי משטרת ישראל סמכות לבצע חיפוש ללא צו בית משפט כאשר יש חשד סביר כי במקום מצוי חפץ הקשור לעבירה מסוג פשע חמור, העשוי לשמש ראיה לביצוע העבירה, והחיפוש נדרש באופן מידי לשם מניעת העלמת הראיה או פגיעה בה וכן במקרים בהם יש חשד סביר כי במקום נמצא חשוד בעבירת פשע חמור.

     

    משרד המשפטים מקדם באופן מואץ מהלכים בתחומים שונים שיסייעו במאבק בפשיעה בחברה הערבית. במסגרת זו מקודמים מהלכים שיסייעו לרשויות אכיפת החוק במאבק בפשיעה, בפרט נוכח הצורך בנקיטת אמצעים דחופים למאבק בפשיעה בחברה הערבית וחיזוק תחושת הביטחון האישי של אזרחים. מטרת התיקון לשפר את יכולות המשטרה לפענח תיקים, ולהביא למניעת פשיעה ולמיצוי הדין עם העבריינים.

    לצד זאת, שר המשפטים גדעון סער החליט למנות את עו"ד נוחי פוליטיס למנהלת הסיוע המשפטי. השר החליט בכך לאמץ את המלצת ועדת האיתור לתפקיד מנהל הסיוע המשפטי, וההחלטה תובא בהמשך לאישור הממשלה

     

    עו"ד נוחי פוליטיס היא בוגרת תואר ראשון במשפטים, בעלת תואר ראשון נוסף בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה ותואר שני במנהל עסקים, והיא מכהנת כמנהלת מחלקת חנינות במשרד המשפטים מאז יוני 2015. במקביל לעבודתה כמנהלת מחלקת חנינות, עו"ד פוליטיס משמשת יו"ר ועדת הזכאות לנפגעי עבירות המתה בשיתוף משרד המשפטים, משרד הרווחה ומשטרת ישראל (וועדת סנ"ה); חברה קבועה בוועדת השחרורים המיוחדת לקציבת מאסרי עולם; חברת מועצה ברשות לשיקום האסיר, והממונה על טיפול בכאלו הפוגעים בסביבתם. כמו כן, שר המשפטים מינה את עו"ד פוליטיס לתפקיד "הממונה על הביקורת על מידע פלילי", על פי חוק המידע הפלילי ותקנת השבים; בנוסף היא מובילה את הפרויקט החברתי הכלל-משרדי, "מגדלור של זכויות", שמטרתו שיפור הנגשת זכויות ושירותים של היחידות החברתיות במשרד המשפטים.

    הסיוע משפטי במשרד המשפטים מעניק סיוע משפטי וליווי לאוכלוסיות מוחלשות בתחומי המשפט האזרחי בתחומי ייצוג שונים, בהם סיוע בהסדרת חובות ובקשות לחדלות פירעון, מעמד אישי, זקנה וכשרות משפטית, קטינים ובני נוער, ניצולי שואה, אשפוז כפוי, אימוץ, ייצוג משפחות של נפגעי עבירות המתה וייצוג נפגעי/ות עבירות במשפחה. בחמש השנים האחרונות נפתחו בסיוע המשפטי מדי שנה, בממוצע, למעלה מ-85,000 תיקים חדשים וניתן בהם ייצוג משפטי במאות אלפי הליכים משפטיים בשנה.

    המלצת ועדת האיתור באה לאחר שהוועדה קיימה היום (א') ראיונות עם המועמדים הסופיים שזומנו להופיע בפניה. בראש ועדת האיתור עמד מנכ"ל משרד המשפטים, עו"ד ערן דוידי וחבריה היו: חגית רשף, הממונה על מערכת הביטחון, נציבות שירות המדינה; יוליה איתן, מנהלת מינהל תעסוקת אוכלוסיות מיוחדות, משרד העבודה והרווחה; פרופ' יובל אלבשן, הקריה האקדמית אונו; יוסף ויצמן, המשנה לראש לשכת עורכי הדין בישראל.

     

     



    0 תגובות